Новини

У Вінниці мерія передала 4 тонни борошна місцевому підприємству для випікання хліба переселенцям       

12 травня 2022, 15:40

З цього борошна працівники «Солодкої мрії» випікають хліб, який щодня отримують понад дві тисячі вимушених переселенців.

Як повідомляють у вінницькій мерії, працівники виробництва безкоштовно роздають хліб переселенцям, що наразі мешкають у приміщеннях шкіл та гуртожитках професійно-технічних навчальних закладів.

«Кожного дня ми виробляємо по сотні хлібин і розвозимо його в центри, де проживають переселенці. Міська рада передала борошно. Все інше: дріжджі, робота пекарів – це наш внесок у перемогу. Раніше ми вже самостійно випікали паляниці у кількості 60 шт. Тепер змінили форму хліба і маємо змогу випікати більшу кількість. Ми будемо працювати й надалі, поки не закінчиться війна. Розуміємо, що наша справа дуже важлива. У кожного свій фронт», - повідомляє директорка підприємства «Солодка мрія» Наталія Побережна.

Наразі для проживання внутрішньо переміщених осіб діє 8 гуртожитків семи закладів професійно-технічної освіти. Та 5 центрів на базі загальної середньої освіти.

«У нашій школі проживають сім’ї з Херсону, Дніпра, Маріуполя, Харкова. Дорослі та діти мають все необхідне для комфортного проживання: триразове харчування, гарячу воду, засоби гігієни, є можливість користуватись пральною машиною. «Солодка мрія» привозить постійно хліб у школу. Це суттєва допомога, бо без хліба не обходиться ні сніданок, ні обід, ні вечеря. Міська влада спрацювала так, що «Солодка мрія» стала нашим суттєвим помічником. Ми постійно співпрацюємо з департаментом освіти. У школі харчуються не тільки люди, які проживають в закладі, а ще й переселенці, які проживають на території нашого мікрорайону», - говорить директорка Вінницької початкової школи №5 міста Вінниці Наталія Кучма.

Кожний день на базі цих центрів перебуває від 1200 до 2200 людей.

«Окрім того, що міська рада зробила все, щоб створити ці місця для проживання ВПО, ще з початку воєнних дій організовано триразове харчування. Ми намагаємось, щоб раціон був різноманітний і калорійний. Щоб туди входило м'ясо, риба, овочі, крупи. І, відповідно, хліб. За домовленістю заступника міського голови Андрія Очеретного з ТОВ «Солодка мрія», вони щоденно постачають нам 100 паляниць у центри. Також є ще одне виробництво, яке дає 110 буханок хліба для переселенців. Завдячуючи «Солодкій мрії» та іншим підприємствам, які допомагають забезпечувати продуктами, ми можемо надати людям не тільки прихисток, а й безкоштовне триразове харчування», - повідомляє директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

 

Поділитися :