Новини

У Вінниці на базі VinSmart Центру відкриють Дитячий Простір

29 листопада 2022, 09:19

Дитячий Простір – це проєкт, в рамках якого надаватимуть допомогу дітям та сім’ям, які постраждали від військових дій та знайшли прихисток у Вінниці та області.

Як повідомляють на сайті міської ради, відкриття Простору відбудеться 30 листопада 2022 року об 11:00, вул. Родіона Скалецького, 41, за підтримки ГО «Проліска», Save the Children та Гуманітарного фонду для України (UHF).

У Дитячому Просторі кожен зможе знайти заняття відповідно віку та інтересів:

  •  творчі майстерні;
  •  правовий клуб «Я- Українець» (10+ років);
  •  майстерня комунікативних навичок та особистісного розвитку (13+ років);
  •  інтегровані розвиваючі заняття для дітей (3-8 років);
  •  клуб «Життєва економіка. Перші кроки» (6-11 років);
  •  економічний клуб для підлітків «Cash Flow» (11+ років);
  •  рухова активність за методикою «Team Up».

Також у Просторі є кімнати матері й дитини, яка передбачає забезпечення безпечного та приватного простору для годування, переодягання малюків (до 23 місяців) та відпочинку мами, надання практичної підтримки та консультацій з питань грудного вигодовування.

"Важливо, що в Дитячому Просторі надають медичні послуги, та можна отримати продуктові набори, засоби гігієни, одяг, взуття, постільна білизна та облаштування місць для навчання", - йдеться в дописі.

Додаткову інформацію можете знайти в Телеграм-каналах:
Дитячий Простір.
Кімната матері та дитини

Реєстрація дітей для запису та подальшої участі в заходах та активностях Простору за посиланням
Контактна особа – регіональна координаторка проєкту Вікторія Кравчина, тел. 093 993 84 02, e-mail: vinchildrenspace@gmail.com

Довідка: На території Вінниччини проєкт реалізується з липня 2022 року. До відкриття самого Дитячого Простору (30 листопада 2022 року) команда працювала лише мобільними бригадами в місцях компактного поселення ВПО Вінниччини. За цей час організацією відвідано близько 20 громад області, відкрито 222 кейси для надання індивідуальної матеріальної допомоги, проведено 160 заходів, в яких взяли участь понад 1500 дітей. Надано близько 200 групових та індивідуальних консультацій з питань грудного вигодовування та прикорму, якими охоплено 170 жінок.

Поділитися :