Новини

У Вінниці осінні канікули у школах розпочинаються 15 жовтня

13 жовтня 2020, 15:35

Канікули наразі необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учнями в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19, вважають у Міністерстві освіти України.  

 

У коментарі "Місту над Бугом" Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Вінницької міської ради повідомила, що через стрімкий ріст кількості хворих на COVID-19 Міністерство освіти рекомендує перевести школи на осінні канікули з 15 до 30 жовтня. Відповідний лист МОН направило керівникам шкіл від 12 жовтня. Хоча остаточне рішення, коли йтимуть школярі на канікули,  приймає місцева влада. У Вінниці вирішили дотриматися рекомендацій міністерства, тому з 15 жовтня по 23 жовтня у дітей розпочинаються осінні канікули.

"Ми прийняли рішення з п'ятнадцятого по двадцять третє - канікули. Річ у тому, що ми не можемо взяти більше тридцяти днів. Якщо ми беремо більше тридцяти днів канікулярного періоду за осінньо-зимово весняний період ми порушуємо два закони. Закон України "Про освіту" та Закон України "Про загальну середню освіту", - підкреслила Оксана Яценко. 

Йдеться саме про канікули, а не дистанційне навчання. Як пояснюють у міністерстві освіти такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учнями в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на Covid-19. Як навчатимуться діти після 23 жовтня: дистанційно чи у школах, -  стане відомо ближче до кінця осінніх канікул.

Поділитися :