Новини

У Вінниці пацієнтам з пересадженими органами розпочали робити життєво необхідні дослідження

18 травня 2022, 16:09

Діагностику ефективності підтримувальної терапії безкоштовно проводять у лікувально-діагностичному центрі.

Як пише на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов, на основі аналізів корегують лікування, яке запобігає відторгненню трансплантованого органа. Це як з контролем цукру у крові хворих на діабет. Періодичне тестування дозволяє підбирати індивідуальну дозу ліків та стежити за їхнім впливом на організм пацієнта.

Зазначається, що державні лабораторії у нашій області таких аналізів не проводять, вінничани їздили на діагностику до Києва у Національний інститут хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова. З початком повномасштабного вторгнення це стало проблемою для пацієнтів, з чим і звернулись до нас представники ініціативної групи трансплантованих пацієнтів. З донорськими органами у Вінниці живе понад 70 людей.

Розв'язати питання нам вдалось спільно з благодійним фондом «Подільська громада», завдяки чому організували постачання реактивів. Фахівці інституту ім. Шалімова провели навчання персоналу нашого лікувально-діагностичного центру. А необхідним сучасним обладнанням лабораторія була забезпечена, - йдеться в дописі. 

Синергія зусиль здатна долати найскладніші виклики. Коли влада і громадський сектор працюють як одна команда, ми можемо робити набагато більше для нашого міста.

Поділитися :