Новини

У Вінниці переселенці пільгових категорій отримують картки для безкоштовного проїзду у громадському транспорті

14 червня 2022, 16:46

Пільгові категорії переселенців, серед яких пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати муніципальну картку вінничанина у Прозорих офісах за адресами: вул. Брацлавська, 85 та Космонавтів, 30.

Про це повідомляють на сайті міської ради. 

Щоб мати можливість безкоштовно користуватись громадським транспортом у Вінниці, пенсіонери, люди з інвалідністю та інші пільгові категорії населення мають оформити Муніципальну картку вінничанина. Заступниця міського голови Галина Якубович зазначає, що жителі з інших регіонів, які вимушені були переїхати й оселитись у Вінниці, інтегруються в громаду. І щоб мати пільгу у транспорті, вони можуть оформити собі Муніципальну картку вінничанина. 

Отримавши картку, людина, яка заходить у громадський транспорт, повинна прикласти її до валідатора. Це важливо робити усім, хто має право на безкоштовний проїзд. Адже на підставі цих даних Вінницька міська рада компенсує транспортній компанії кошти за перевезення пільговиків, – додала пані Галина .

Наразі переселенці пільгових категорій можуть оформити картку у двох Прозорих офісах: вул. Брацлавська, 85 та Космонавтів, 30. З собою потрібно мати лише паспорт, ідентифікаційний код, довідку про тимчасову реєстрацію та документ, який підтверджує пільгу (пенсійне посвідчення, довідка МСЕК тощо). Вже на місці людині зроблять фото.

Наголошуємо, що оплата проїзду в громадському транспорті Вінницької міської територіальної громади є обов’язковою умовою для стабільного функціонування транспортної системи. Найпопулярнішим видом оплати проїзду у громадському транспорті Вінниці є Муніципальна карта вінничанина, – каже директорка КП «Вінницякарсервіс» Катерина Бабіна.

Поділитися :