Новини

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю з ГО «Справа Кольпінга в Україні»

25 листопада 2020, 12:29

Одним з основних напрямків, згідно з підписаним Меморандумом, є робота з людьми з особливими потребами. Мешканці Вінниці зможуть отримати необхідні інструменти для самореалізації і навчання.

Як повідомили на сайті міської ради, 23 листопада, вінницький міський голова Сергій Моргунов підписав Меморандум про співпрацю з ГО «Справа Кольпінга в Україні».

 В рамках співпраці планується реалізувати кілька проєктів для молоді з особливими освітніми потребами та для вінничан «срібного віку». Завдяки низці проєктів та ініціатив, які у перспективі планується реалізовувати спільно з ГО «Справа Кольпінга», мешканці Вінниці зможуть отримати необхідні інструменти для самореалізації і навчання, а також соціальний досвід, щоб бути більш успішними і адаптованими до сучасного життя.

Організація «Справа Кольпінга» зародилась в Німеччині та сьогодні має свої представництва у 60 країнах та 450 тис. членів. З минулого року осередок працює у Вінниці й вже допомагає вінницькій громаді.

«Наша організація взяла собі за девіз «Допомога у самодопомозі»: ми не намагаємось дати рибу, ми даємо вудку, ми вчимо людей, використовуючи різні ресурси, яким чином можна змінити світ навколо себе. Одним з основних напрямків є робота з людьми з особливими потребами. Наразі така робота ведеться в 7 осередках, де ми маємо і реабілітаційно-консультативні центри денного перебування, і підтриманого проживання. Починали ми в багатьох містах з інтеграційних дитячих садків, зараз ми сповідуємо політику підтримки впродовж всього життя», - розповів  Василь Савка секретар ГО «Справа Кольпінга в Україні». 

Зауважимо, серед інших напрямів діяльності «Справи Кольпінга» – навчання для людей 55+ у рамках «університетів третього віку», семінари для новообраних голів громад, а також тренінги для батьків дітей з інвалідністю. 

Міський голова Сергій Моргунов подякував представникам ГО «Справа Кольпінга» за ініціативність та небайдужість, а також – за підтримку, яку вже було надано місту. 

«Я щиро радий тому, що ми підійшли до етапу офіційного співробітництва. Наша команда докладе всіх зусиль, щоб співпраця була ефективна і ми разом робили гарну справу для всіх вінничан, які потребують допомоги та підтримки», - зазначив Сергій Моргунов. 

Також міський голова повідомив, що  міська рада підтримує ініціативу створення центру для людей з інвалідністю після 18 років, де люди зможуть здобувати не тільки побутові, а й професійні навички, щоб реалізувати себе у житті.

Цей будинок так званого «підтриманого проживання*» - перший на Вінниччині і він є альтернативою інтернатних закладів. 

Довідка : 

*Соціальна послуга підтриманого проживання - це комплекс заходів з надання допомоги особам похилого віку та/або повнолітнім особам з інвалідністю, спрямований на створення соціально-побутових умов для їх самостійного проживання та захист їх прав та інтересів.

Поділитися :