Новини

У Вінниці поліцейські затримали зловмисників, які намагалися погрозами відібрати бізнес у підприємця

6 листопада 2020, 15:11

Троє членів стійкого злочинного угруповання вимагали від бізнесмена передати право власності на підприємство їхньому представнику. Інакше - на нього та його рідних чекає розправа.

Як повідомили на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 5 листопада о 18 годині оперативники Управління карного розшуку за силової підтримки бійців КОРДу затримали 4 зловмисників, які намагалися переоформити право власності на чуже підприємство в нотаріуса.

Начальник головного управління Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко розповів, що напередодні до поліції звернувся потерпілий - власник бізнесу з переробки соняшника. За його словами, невідомі чоловіки систематично погрожували  насильством йому та залякували членів його сім’ї. Зловмисники вимагали у бізнесмена значну суму коштів та пригрозили розправитися з ним та його рідними, якщо він не передасть право власності на підприємство їхньому представнику.

Серед затриманих - троє членів стійкого злочинного угруповання, яке впродовж тривалого часу займалося вимаганням та привласненням коштів у підприємців шляхом насильства та залякування, знищенням майна та "вибиванням" неіснуючих боргів. Наразі триває документування їх злочинної діяльності. За скоєний злочин чоловіки будуть ув’язнені терміном до 7 років. 

"Було проведення затримання цих зловмисників саме біля нотаріуса, коли проходило переоформлення бізнесу потерпілого. Також були вилучені 3 автомобілі. Це – "Хонда", "Інфініті" та "Сан Йонг", на яких пересувалися зловмисники. Чому ми вважаємо, що це резонанс і дуже важливе затримання для нашої Вінницької області? Тому що це особливо важкий злочин, коли вони, не гребуючи жодними бандитськими методами так званих "дев’яностих", залякують людей і членів їх родин. Ми хочемо до всіх донести, що не треба цих зловмисників боятися – треба йти до поліції, а ми вже все, що треба згідно з законодавством України, зробимо, щоб всі почували себе в безпеці", - розповів Іван Іщенко.

Поділитися :