Новини

У Вінниці понад 80% ліжок для хворих на COVID-19 забезпечені киснем

13 січня 2021, 09:09

Водночас кількість хворих на коронавірус, які потребують госпіталізації, зменшується. 

Як розповіла "Місту над Бугом" головна інфекціоністка Вінницької області Лариса Мороз, наразі у Вінниці є достатня кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19 та пацієнтів з підозрою на цю хворобу. Так, у міській лікарні №1 розгорнуто 285 ліжок, у гінекологічному відділенні пологового будинку №2 є 25 ліжок для надання допомоги хворим на коронавірус вагітним, породіллям з міста та районів області. У першому пологовому готові прийняти 145 пацієнтів, хворих на коронавірус, у Міській клінічній лікарні №3 є 130 таких місць. Загалом в 4-х міських стаціонарах наразі розгорнуто 585 ліжок. Водночас пані Лариса зазначила, що на Вінниччині зменшується кількість хворих, які потребують госпіталізації: 

"Просто зменшується кількість хворих. Коли у нас в жовтні і особливо в листопаді були черги з швидких, то зараз поодинокі десь приїжджають чи люди самі звертаються, але ми все ще насторожені та напоготові ", - розповіла Лариса Мороз.

Також Лариса Мороз зазначила, що на сьогодні 83% ліжок, виділених під COVID у міських лікарнях, забезпечені киснем.

"Якщо казати про вінницькі лікарні, то практично всі вони підключені до кисню. Причому тут я кажу про централізовану подачу кисню. Вона все збільшується, потужності зростають. Тобто з киснем зараз проблем немає", - зауважила Лариса Мороз.

Процес під’єднання міських лікарень до кисню триває. Планують довести цей показник до 100%, оскільки кожен восьмий з десяти госпіталізованих потребує оксигенотерапії. А для пацієнтів у важкому стані кисень є життєво необхідним. 

Поділитися :