Новини

У Вінниці презентують роботи білоруського митця Володимира Цеслера

28 січня 2021, 09:51

В експозиції будуть представлені плакати художника, через публікацію яких Володимиру Цеслеру довелось покинути Батьківщину.

Як ідеться на фейсбук-сторінці простору-студії "ПІЧ", виставка білоруського митця отримала назву «Верым! Можам! Переможам!».

Володимир Цеслер – відомий білоруський художник і дизайнер. Його гостросоціальні плакати були створені та опубліковані наприкінці серпня 2020 року. Оскільки вони містили критику влади, митця змусили екстрено виїхати з Білорусі. Відвідувачі виставки зможуть ознайомитися із цими роботами.

Фото: www.culturepartnership.eu

"На виставці побачиш: траурні стрічки, обгорнуті навколо символів старої влади; очікування швидкого завантаження останніх "трьох відсотків" нової Білорусі; порівняння режиму Лукашенка з в’язницею, з гестапо, з жахами сталінських репресій… Володимир Цеслер не панькається зі своїми опонентами, а вдається до нищівної критики, і його ідеї цілком відображають рішучу налаштованість білорусів довести свою справу до кінця", - йдеться в анонсі.

Відкриття виставки відбудеться 30 січня 2021 у просторі-студії "ПІЧ" (вул.Пушкіна, 25). Як зазначають організатори, увечері 30 січня відбудеться показ фільму про виставку, також на відвідувачів чекає сюрприз.

З експозицією вінничани зможуть ознайомитись до 21 лютого 2021 року.

Поділитися :