Новини

У Вінниці призупиняють діяльність пункти незламності

27 березня 2023, 13:17

Оскільки дозволяє температурний режим, у Вінниці почали розбирати намети, які слугували вінничанам пунктами незламності. Проте у разі потреби їх зберуть впродовж двох годин.

Таке рішення затвердили на позачерговому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради. Йдеться про намети, які ще восени розмістили у місцях найбільшого скупчення людей: в районі Площі Перемоги, Вишеньки, Старого міста, Чехова, Київської.

За словами начальника комунального підприємства “Муніципальна варта” Віталія Чигура, пункти незламності переводять до режиму готовності.

“Вони будуть розгорнуті одразу, якщо в державі настане надзвичайна ситуація. Наразі рішення поставити на паузу діяльність наметів пов'язане з настанням сприятливих погодних умов - середньодобова температура пішла вгору, крім того, вже немає перебоїв електроенергії. Останнім часом люди почали навідуватися у намети радше за звичкою, щоб поспілкуватися чи випити чаю, але не для того, щоби зігрітися чи підзарядити ґаджети”, розповідає Віталій Чигур.

Як прокоментували кореспонденту Міста над Бугом рятувальники, намет знову зберуть у разі потреби впродовж двох годин. 

Начальник КП “Муніципальна варта” каже, що на чергуваннях та обслуговуванні “Пунктів незламності” було залучено 40 співробітників, тож тепер людський ресурс залучать в інших напрямках.

Пункти незламності, які функціонують на базі Центрів підліткових клубів, закладів фізичної культури та спорту, торговельних центрах, прозорих офісів, торговельних офісів продовжать працювати. Там вінничани та гості міста зможуть підзарядити мобільні телефони, випити чаю тощо.

 

Фото: Місто над Бугом

Поділитися :