Новини

У Вінниці розпочався набір на навчання в "Кадетському корпусі"

2 лютого 2021, 15:41

Мета ініціативи - підготовка юнаків та дівчат, які бажають навчатися у вищих навчальних закладах МВС та в майбутньому працювати в поліції.

Як йдеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, навчання кадетів здійснюватиметься безкоштовно за рахунок підтримки Вінницької обласної державної адміністрації та міської ради. Проєкт орієнтований на учнів випускних класів або коледжів, які мають бажання здобути в подальшому освіту у вишах МВС. Охочі навчатися в кадетському корпусі будуть забезпечені одностроєм та усім необхідним для підготовки.

Фото: vn.npu.gov.ua

Як розповів керівник поліції превенції Ігор Волокітенко, кадети поліції отримають фахові знання та фізичну підготовку на базі навчального центру поліції, де є новітня  техніка, оснащення, сучасні спортивні зали. Для цього залучать інструкторів, психологів, науково-педагогічний склад державних закладів вищої освіти МВС.

"Мета цього проєкту, по-перше, соціальна, тому що ми разом з університетом внутрішніх справ, разом з органами обласної влади провели спільну роботу, яка буде створювати можливість на безкоштовній основі отримувати фахові знання для підготовки до вступу у вищі навчальні заклади", - розповів Ігор Волокітенко. 

Після презентації проєкту перший меморандум про співпрацю підписали з Одеським державним університетом внутрішніх справ. За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, в найближчому майбутньому до реалізації проєкту долучаться і інші заклади вищої освіти МВС.

"В межах Меморандуму планується проведення різноманітних заходів з метою консультування старшокласників, надання допомоги в підготовці до тестових завдань ЗНО, ознайомлення кандидатів на навчання у виші системи МВС з особливостями перевірки рівня фізичної підготовленості, умовами та порядком виконання контрольних вправ а також надання практичної допомоги кадетам, що потребують підвищення фізичних якостей", - зауважив Іван Іщенко.

Сьогодні перші 15 хлопців та дівчат вже подали документи для навчання в "Кадетському корпусі". Вже за два тижні вони одягнуть однострої кадетів та розпочнуть підготовку.

"Ми впевнені, що ці юнаки та дівчата, які виявили бажання проходити підготовку в кадетському корпусі поліції, в подальшому будуть майбутнім поліції. Вони вже будуть йти з вибором, який вони зробили усвідомлено", - наголосив Іван Іщенко.

Поділитися :