Новини

У Вінниці скасували фестиваль військово-історичної реконструкції “Вінниця – столиця УНР”

12 жовтня 2021, 15:30

Натомість історики готують презентацію іншого проекту.

Як повідомив Місту над Бугом директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен, працівники Центру зосередились на створенні цікавого контенту, його презентують до Дня захисників і захисниць України.  

"Епідемічна ситуація, яка складається нині (дякувати Богу не у Вінниці) загалом в Україні примусила нас прийняти рішення про скасування основної і центральної події – військово-історичної реконструкції. Зазвичай це більше 200 гостей з інших міст, в яких несприятлива епідемічна ситуація. Ми робили попередній моніторинг з учасниками фестивалю, і, на жаль, того відсоткового співвідношення по вакцинації нереально досягти. А, найперше, це специфіка "жовтої" зони: попри те, що подія відбувалась би зовні (на вулиці, а не в приміщенні), теж потребувала би обмеженого кола глядачів", – розповів Олександр Федоришен.

Цю ідею збирались втілити вже давно і, нарешті, час настав, – каже Олександр. Один кадр з майбутнього відео навіть опублікували на сторінці Центру у Фейсбук. 

"Як і минулого року, робимо акцент на онлайн-активності. Вирішили зробити відео, присвячене до Дня захисників і захисниць України, обігруючи цей контекст нової назви свята 14 жовтня і говорячи про історичний і сучасний контекст цієї важливої подіїв календарі для теперішньої України", – додав директор Центру історії Вінниці.

Відео презентують на Фейсбук-сторінці Центру історії Вінниці 14 жовтня.

Поділитися :