Новини

У Вінниці спільно з представництвом Дитячого фонду ООН реалізовують пілотний проєкт 

8 серпня 2022, 15:26

З початком повномасштабного вторгнення росії, реалізація у Вінниці міжнародної ініціативи «Громада дружня до дітей та молоді» змінилась відповідно до потреб та інтересів дітей  у період війни. 

 

 

На сайті міськради зазначають, що наразі у Вінницькій громаді спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) реалізується пілотний проєкт «Громада, дружня до дітей та молоді: дбаємо, підтримуємо, перемагаємо!»

Директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко розповіла, що цьогоріч в освітян особлива місія, оскільки піклуються не лише про юних вінничан, а ще й про дітей із сімей вимушених переселенців, постраждалих від збройної агресії рф, які проживають у нашій громаді. Задля комфорту та підтримки дітей та молоді, які опинились у непростій ситуації, у Вінниці проводять заходи, спрямовані на покращення їх життя, соціальну адаптацію в умовах війни, забезпечення можливості навчатись у школах, відвідувати дитячі садки.

Приміром станом на 01 серпня 2022 року 17 402 особи з числа внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу продуктовими наборами у Міському центрі надання благодійної допомоги переміщеним особам, близько 48 тис. осіб скористались можливістю отримати допомогу у гуманітарному Центрі речей для переміщених осіб. Також організовано культурно-дозвіллєву програму для дітей, які відпочивають в оздоровчому центрі «Я – Маріуполь. Родина», розташованому на базі одного з дитячих таборів відпочинку поблизу Вінниці. Щоб психологічно  розвантажити дітей влітку реалізували проєкт «Кельце кемп для Вінниці. Свєнтокшиське 2022», в рамках якого організували чотири двотижневі поїздки культурного обміну у польське місто Кельце.

Важливо, щоб кожна дитина і молода людина у нашій громаді відчувала себе якомога безпечно, комфортно, та мала всі умови для повноцінного розвитку – у садочках, школах, клубах за інтересами та спортивних секціях. Це - основна мета спільного проєкту з ЮНІСЕФ, над якою будемо працювати і надалі, - підсумувала пані Оксана. 

Додамо, що ц грудні 2021 року Вінниця отримала офіційний статус ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Наша громада стала однією з перших в Україні, кому присудили почесне звання. Отримання відзнаки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді» стало підтвердженням, що Вінницька громада впевнено будує стале майбутнє для кожної дитини та молодої людини.

 

Фото з мережі Інтернет

Поділитися :