Новини

У Вінниці стартувало голосування за проєкти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

1 жовтня 2020, 11:16

 Цьогоріч через пандемію COVID-19 голосування відбуватиметься лише в електронному вигляді на веб платформі e-DEM «Громадський бюджет – Вінниця». 

Як повідомили на сайті міської ради, всі охочі вінничани, уже з 1 по 15 жовтня можуть проголосувати за проєкти, які були подані в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Цього року через пандемію COVID-19 голосування відбуватиметься лише в електронному вигляді на веб платформі e-DEM «Громадський бюджет – Вінниця» за посиланням, також можна проголосувати й через термінал та чат-бот ПриватБанку.

Що необхідно зробити :

•           голосування на платформі електронної демократії можливе для користувачів BankID, MobileID, власників Електронно-цифрового підпису, здійснивши відповідну верифікацію/ідентифікацію;

•           для того, щоб проголосувати через термінал, потрібно авторизуватись за допомогою картки ПриватБанку (або номеру телефону, що прив'язаний до цієї картки), у списку сервісів знайти «Голосування за проєкти міст», обрати бажаний проєкт і натиснути «Проголосувати»;

За допомогою чат-бота можна:

-           знайти доступні проєкти по місту;

-           відфільтрувати проєкти за номером;

-           поділитися проєктом;

-           проголосувати за проєкт.

У Вайбері  потрібно перейти за активним посиланням. Також у вас є можливість проголосувати у Телеграм

Охочі можуть проголосувати за чотири різні проєкти: два великі та два малі. В голосуванні за проєкти мають право брати участь мешканці Вінницької міської ОТГ віком від 16 років.

Кращі проєкти, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані у 2021 році. На їхню реалізацію в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» заплановано витратити  8 млн грн - повідомили у міській раді. 

 

Поділитися :