Новини

У Вінниці триває благодійна акція «Придбай картину – підтримай армію»

10 квітня 2022, 19:44

Художня виставка-акція відкрита для відвідувачів, з 11:00 до 18:00, у неділю – з 12:00 до 15:00

Експозиція у виставковій залі обласної організації Національної Спілки художників, на вулиці Пушкіна, 2, оновлюється щодня. Як розповіла кураторка благодійної виставки Ірина Кравченко, 100 відсотків коштів від продажу картин, вінницькі художники перерахують на потреби Збройних Сил України. За її словами, картини купують, а на вільні місця художники приносять нові полотна. За жанром, це квіткові натюрморти, абстракції, декоративно-прикладний живопис, самчиківський розпис. Кожен відвідувач зможе придбати для себе картину, яка найбільше сподобалась, або викупити її і подарувати лікарні чи місцевому музею.

«У нас кожні 2-3 тижні міняється експозиція, але повинна була бути виставка «Весна іде, красу несе», але правління зібралося і вирішило, що краще провести виставку-акцію. 40-45 художників беруть участь, дехто приносив по 2 роботи», - розповіла пані Ірина.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


Благодійна виставка-акція «Придбай картину – підтримай армію» працюватиме до кінця квітня. При вході до виставкової зали знаходиться скринька, куди усі охочі можуть кинути добровільні пожертви на потреби армії. Також у фб-групі вінницької обласної організації Національної Спілки художників, опублікували реквізити, куди теж можна перерахувати кошти, які передадуть військовим.

Читайте також:
Вінницькі випускники цьогоріч замість ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест

Поділитися :