Новини

У Вінниці триває голосування за проєкти конкурсу "Бюджет громадських ініціатив"

4 жовтня 2021, 14:11

Проголосувати вінничани можуть до 15 жовтня.

Цього року вінничани та мешканці приєднаних громад громади подали на конкурс понад 70 ідей, проте після експертної оцінки до фіналу пройшли лише 48 проєктів-пропозицій – 25 великих та 11 малих. У старостинських округах також були активними і подавали власні проєкти – за 12-ть з них теж можна голосувати.

Проєкти, які отримають найбільшу підтримку в мешканців Вінницької громади, реалізовуватимуть протягом наступного року. Як розповів "Місту над Бугом" заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, у бюджеті для них передбачили фінансування у розмірі 10 мільйонів гривень.

"628 проєктів громадяни вже згенерували. На голосування винесли чимало спортивних ініціатив – з облаштування майданчиків на Кумбарах, в Десні. Є творчі проєкти, наприклад, на всіх приєднаних територіях Мобільна група творчого натхнення хоче реалізувати ініціативу, націлену на розвиток когнітивних функцій людей поважного віку. Вперше подана пропозиція створити в бібліотеці-філії №6 зал для заняття спортом", – розповів Андрій Очеретний.

Кожен вінничанин може проголосувати за 4 проєкти – 2 малих і 2 великих. З переліком ініціатив можна ознайомитися на Фб-сторінці "Бюджет громадських ініціатив – Вінниця". Проголосувати за обраний проєкт можна онлайн: за допомогою електронного сервісу "Громадський бюджет – Вінниця", терміналів Приватбанку, чат-боту "Свої",  а також у паперовому вигляді – у Прозорих офісах міста та 22-х бібліотеках.   

Мешканці громади, які мають персоніфіковану "Муніципальну картку вінничанина", зможуть підтримати проєкти за допомогою посттерміналів. Їх розмістили в усіх пунктах для голосування, а також в приміщенні комунального підприємства "Вінницякартсервіс".

Поділитися :