Новини

У Вінниці відбудеться співочий проєкт "Хори за мир!"

22 березня 2023, 15:20

Проєкт "Хори за мир" об'єднає тисячі голосів, що співатимуть за мир з сотень європейських міст. До цієї великої міжнародної події запросили долучитися хори з України. 

За ініціативи голови Вінницького регіонального відділення Всеукраїнського хорового товариства ім. М.Леонтовича, заслуженої діячки мистецтв України Ольги Бабошиної та дирекції Вінницького коледжу мистецтв ім. М.Леонтовича, хоровим колективам дитячих мистецьких шкіл, хорам мистецьких, педагогічних, навчальних закладів, а також провідному хоровому колективу області «Подільському камерному хору "Леонтович - капела" Вінницької обласної філармонії ім. М.Леонтовича було запропоновано об'єднатися у єдиний великий хор, і долучитися до цього потужного всесвітнього мистецького проекту, який відбудеться 26.03.2023 року о 13.00 на Європейській площі міста.

«У виконанні об'єднаного хору Вінниці й області прозвучить твір В.Моцарта" Dona nobis pacem" та твір М.Леонтовича "Щедрик", який вже давно став відомим у всьому світі та є музичним брендом не тільки Вінниччини, а усієї нашої країни. Вінниччина у сотню голосів приєднається до всього хорового світу і разом з ним проголосить: "Хай буде на землі мир і світ ніколи не знає війни!" – сказала пані Ольга в етері проекту «Рефлекторія».

Цієї  неділі,  26 березня о 13:00 в центрі Вінниці на «Європейській площі» відбудеться велика мистецька акція «Хори – за мир!». 

Поділитися :