Новини

У Вінниці відбудеться виставка Міжнародного конкурсу карикатур та церемонія погашення марок

27 липня 2022, 13:04

У Вінниці відбудеться церемонія погашення марок «Ассоль уже не та…» та «Святий Миколай рятує Миколаїв», а також виставка Міжнародного конкурсу карикатур «Російський військовий корабель, йди…!».

Як повідомляють на сторінці Visit Vinnytsia, захід проведуть 28 липня об 11:00 у приміщенні креативного простору «Артинов».

Ініціатори виставки Міжнародного конкурсу карикатур «Російський військовий корабель, йди…!».  –  ротарі-клуби «Одеса-Рішельє» та «Миколаїв» спільно з Гільдією власкорів Одеси. Участь у творчій акції взяли 45 художників із 15 країн світу, які загалом представили 280 робіт.

Перша виставка карикатур відбулася в Одесі, а потім у Миколаєві, Києві, Коблевому, Чернігові, Ніжині, Івано-Франківську, Коломиї, Львові, Тернополі, Луцьку, Рівному та Ужгороді, а ще на полярній станції «Академік Вернадський» на далекій Антарктиді.

У Вінницю виставка карикатур прибуде зі Словаччини, де з цією експозицією було ознайомлено мешканців та ЗМІ міст Спішська Нова Вес і Кошице. Планується, що під патронатом МЗС України ці карикатури будуть показані у Раді Європи у Страсбурзі, а також у інших містах Євросоюзу, - зазначають організатори.

Відомі українські художники Віктор Джевага (Одеса) та Юрій Журавель (Рівне) створили карикатури «Ассоль уже не та…» і «Святий Миколай рятує Миколаїв», які через свою інтригуючу та привабливу історію стали основами для створення марок, тематичних конвертів, монет у волонтерському проекті допомоги прифронтовим територіям.

Церемонія погашення марок із лімітованих колекцій проведуть представники туристичних спільнот Вінниці й Миколаєва, вінницької дирекції «Укрпошти» та ротарі-клубу «Vinnytsia Postup». Конверти з тематичною маркою вирушать Україною та усім світом як інструмент культурної дипломатії та інформаційної зброї, також їх можна буде придбати для власних колекцій в рамках благодійного аукціону на потреби волонтерських ініціатив Миколаївщини.

Сьогодні росія веде війну проти України на фронтах своїми путінськими ордами та смертоносною технікою. Одночасно не менш запеклі бої йдуть в інформаційній та гуманітарній сфері за уми та основні цінності людства. У наш напружений час навіть звичайний знак поштової оплати – марка стала символом боротьби українського народу та його Збройних Сил проти рашистської окупації, - йдеться у повідомленні. 

 

 

Поділитися :