Новини

У Вінниці відбувся чемпіонат області з веслування на човнах «Дракон»

1 грудня 2020, 09:58

Цьогоріч у змаганнях взяли участь учні спортивної школи №2, оскільки цей вид спорту представлений на Вінниччині тільки в цьому закладі.

Як інформують на сайті Вінницької обласної ради, 28 та 29 листопада у Вінниці на водно-веслувальній базі МДЮСШ №2 відбувся чемпіонат області з веслування на човнах «Дракон». Цьогоріч у змаганнях взяли участь лише спортсмени спортивної школи №2, оскільки цей вид спорту представлений на Вінниччині тільки в цьому закладі.

На проведення чемпіонату з обласного бюджету виділили більше 3 тисяч гривень. Змагання проводились з дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів: заїзди відбувались у різний час, під час гонок одночасно змагались не більше 20 чоловік.

Переможці та призери змагань:

Дистанція 200м. 

1 місце - Валентин Комар, Кирило Кушнір, Олександр Федоренко, Денис Артюнін, Вадим Бондар, Сергій Совко. 

2 місце - Олексій Шпичка, Павло Троценко, Антон Денисюк, Ілля Денисюк, Руслан Сайнецький, Ілля Байдацький.

3 місце - Даниїл Малишевський, Ігнат Фефелов, Георгій Панченко, Богдан Поліщук, Максим Крупський, Ілля Роздольський, Михайло Педорук, Андрій Гринчук.

Дистанція 500м. 

1 місце - Валентин Комар, Кирило Кушнір, Олександр Федоренко, Денис Артюнін, Вадим Бондар, Сергій Совко, Ігнат Фефелов, Артем Бойко, БогданПоліщук.
2 місце - Олексій Шпичка, Павло Троценко, Антон Денисюк, Ілля Денисюк, Руслан Сайнецький, Ілля Байдацький, Даниїл Малишевський, Ілля Роздольський, Михайло Педорук, Андрій Гринчук.
3 місце - Георгій Панченко, Нікіта Довгаль, Денис Паламарчук, Максим Чаплигін, Спартак Богомолов, Максим Крупський, Сергій Головня, Олександр Король.

Веслування на човнах -  дуже молодий вид спорту і поки не надто чисельний на Вінниччині, проте є чималі перспективи його розвитку. Відтак, на майбутній Олімпіаді, яка має пройти у 2021 році у м. Токіо (Японія), веслування на човнах «Дракон» має бути представленим з показовою програмою як претендент на статус олімпійського виду спорту.

Цей вид веслування родом із Китаю і, незважаючи на своє східне коріння, вже гарно зарекомендував себе в Україні. Популяризацією та розвитком цього виду спорту займається федерація драганботу. У 2019 р. вперше в Україні проходив клубний чемпіонат світу, на якому Вінницька команда посіла 4 місце.

Поділитися :