Новини

У Вінниці відбувся другий 1UP StartUP

6 жовтня 2021, 15:50

Під час хакатону 7 команд працювали над формуванням ідеї та прототипу продукту, досліджували ринок і конкурентів.

Вони презентували інноваційні IT проєкти: помічника для онлайн-зустрічей, додатки для генерації контенту, керування будівельними проєктами, відслідковування стану здоров'я, AR-платформи (ред. AR (augmented reality) - доповнена реальність) для навчання студентів-медиків, криптоцінників для магазинів та інноваційної музичної школи онлайн.

У підсумку журі та потенційні інвестори віддали перемогу проєкту Stenograph, що у режимі реального часу фіксуватиме задачі на онлайн зустрічах. Як зазначив в ефірі « Місто над Бугом» організатор 1UP StartUP Дмитро Парпальос подібні заходи спрямовані в першу чергу на об’єднання людей, які працюють в IT сфері.

«На мою думку, Вінниця – це потужне місто, яке генерує багато ідей, народжує багато талантів, і ми хочемо, щоб ці таланти залишались у Вінниці і створювали тут проривні ІТ-продукти, які будуть знані у всьому світі. Для цього ми створюємо теплу спільноту. Таку платформу для комунікацій, яка об’єднає талановитих людей з різних напрямків. Це може бути і молодь, ті, хто у вишах навчається, і ті, хто працює в ІТ-середовищі. Треба давати талановитій молоді можливість реалізовувати проєкти тут, у Вінниці. Не їхати кудись, не шукати кращої долі, а починати тут і створювати продукти, які будуть продаватися у всьому світі», - сказав Дмитро Парпальос.

Усі учасники хакатону отримали призи від партнерів. А проєкт-переможець – сертифікат на безкоштовне місячне перебування у просторі інновацій «Miro Space».

Нагадаємо, як повідомляло «Місто над Бугом», торік переможцями Хакатону стали три стартапи в напрямку телемедицини. А саме - Baby Stay Home (контроль роботи серця ненародженої дитини в домашніх умовах). "EKG one" – нагляд за станом серця та своєчасне запобігання хвороб. І третій проєкт-переможець – це "Ovulet", який є комплексним застосунком для визначення найсприятливішого дня для зачаття дитини.

Поділитися :