Новини

У Вінниці відбувся інтеркультурний захід «Єдність в різноманітті»

27 вересня 2021, 17:02

Його відвідали сорок лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх закладів міста.

Як повідомляють на сайті Вінницької міськради, проєкт реалізується школою №26 за фінансової підтримки Британської ради, Херсонського фонду «Об'єднання», департаменту освіти Вінницької міської ради, Інституту розвитку міст, Центру розвитку «Пангея ультима».

Під час панельної дискусії «Інтеркультурність як складова сильної громади» представники влади, громадського сектору, учнівського самоврядування обговорили критерії сильної громади з позиції різних стейкхолдерів (ред. стейкхолдери – зацікавлені сторони): міської влади, інституту розвитку міст, молодіжних організацій, молоді, волонтерів і туристів та роль молоді в розвитку інтеркультурності громади.

«Проєкт «Єдність в різноманітті» спрямований на покращення інтеркультурної комунікації учнів загальноосвітніх закладів та громади міста. Окрім спілкування із волонтерами з Франції, Німеччини, Нідерландів, Туреччини,  молодь знайомилася з представниками національних спільнот, що  проживають у Вінниці, а саме: Грузії, Ізраїлю, Гани. Особливістю проєкту стало створення неймовірно позитивної атмосфери через пізнання особливостей різних країн світу», - зауважила начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко.

Організатори заходу зазначають, що такі проєкти дозволяють молоді позбутися упереджень та стереотипів, сприяють культурному єднанню учасників освітнього процесу та громади міста.

Поділитися :