Новини

У Вінниці  відкрили три пункти Команди підтримки мобільного застосунку «Дія»

1 грудня 2021, 18:25

Вони розташовані на першому поверсі  адмінбудівлі «Книжка», а також у торгово-розважальних центрах «Мегамолл» і «Магігранд».

Один з таких пунктів офлайн-допомоги «Дії» сьогодні  оглянув  керівник з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової інформації Мстислав Банік, який перебував у Вінниці з робочою поїздкою.

Є точки команди підтримки «Дії», які відкриваються по всій території України. І загалом, на щастя, в такий складний час, коли людям потрібна допомога, підказка з використанням дії, з генерацією COVID-сертифікатів, загалом в Україні є близько 900 точок команд підтримки. Деякі з них це точки підтримки в центрах масової вакцинації, як ми тут можемо спостерігати, деякі це допомога у ЦНАПах і поступово все більше ЦНАПів долучається до того, щоб людина могла отримати консультацію щодо «Дії», щодо отримання COVID-сертифікатів і також є центри підтримки у наших офісах «Дія. Бізнес» у різних містах, думаю, що у Вінниці також буде «Дія. Бізнес» з часом, -  сказав керівник з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової інформації.

Посадовець Мінцифри розповів про нові соціальні послуги на мобільному порталі  Дія.  А саме:  українці  можуть  завантажити в «Дії» документи для оформлення субсидій, призначення та перерахунку  пенсій,  довідку про трудовий, страховий стаж та витяг з реєстру застрахованих осіб.  За словами представника Міністерства цифрової трансформації України Мстислава Баніка,  найпопулярнішою в офлайн-пунктах допомоги громадянам, все ще залишається послуга з отримання COVID сертифіката.

Навіть якщо у людини є смартфон, не завжди вона знає, як знайти GooglePlay, не завжди знає як встановити і з такою ситуацією я стикаюся у кожному місті, в якому буваю, ми їм підказуємо і людина починає користуватися сертифікатом. І, до речі, незалежно від віку ми одразу проводимо коротеньке знайомство з застосунком, все стає зрозуміло і по QR кодам, як працюють внутрішні, як працюють міжнародні і, так далі. Ну і другий момент, з яким, на щастя, рідше, але все одно люди стикаються, коли не показуватися COVID-сертифікат. Це може бути пов’язане або з тим, що має щось виправити сімейний лікар по пацієнту в медичній картці, оскільки тільки коректно внесені дані до ЄСОЗу дозволяють створювати COVID-сертифікат.«Дія» не вирішує показувати чи не показувати, тільки бере сформований пакет даних про людину і дозволяє зробити сертифікат, - розповів Мстислав Банік.

Пункти  Команди підтримки мобільного застосунку  «Дія» працюють у Вінниці щодня. З 10  до 17 години у робочі дні, та з 10 до 15-ої – у вихідні.

 

Поділитися :