Новини

У Вінниці відремонтують за грантові кошти 12 кімнат у гуртожитку де живуть переселенці  

27 липня 2022, 12:31

У гуртожитку на вулиці Стрілецькій наразі ремонтують кімнати дев’ятого поверху:. Також оновлюють коридори, душові, гігієнічні кімнати, кухню.

 

На сайті міської ради повідомляють, що роботи проводяться за грантові кошти. Заступниця міського голови Галина Якубович, під час перебування у гуртожитку, поспілкувалась з переселенцями, які там проживають та робітниками, які виконують ремонт.

«Роботи виконуються у співпраці міської влади з нашими багаторічними партнерами – проєктом “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ” та команді GIZ. Вони виділили фінансовий ресурс для поліпшення житлових умов переселенців», – каже Галина Якубович.

Крім 12 кімнат також капітально відремонтують дах гуртожитку, душові, гігієнічні кімнати, кухню. В рамках проекту гуртожиток забезпечить новими меблями та обладнанням для кухні, - зазначила пані Галина. За її словами незабаром надійде велика гуманітарна допомога з постільною білизною від іншої міжнародної організації. Частину цієї допомоги також буде надано для потреб мешканців гуртожитків.

«Ми продовжуємо роботу з іншими міжнародними організаціями для залучення ресурсу на капітальний ремонт наступних поверхів цього гуртожитку. Ми розуміємо, що гуртожитки були у державній власності і давно не реконструювались. А умови перебування, проживання переселенців потрібно поліпшувати. Ми дуже вдячні партнерам, які нам допомагають. Це надихає, адже ми розуміємо, що Україна не одна у цій війні і спільно ми швидше переможемо», – зазначила Галина Якубович.

Поділитися :