Новини

У Вінниці з початку 2021 року шахраї ошукали понад 30 містян

18 січня 2021, 12:14

Один із потерпілих - 80-річний пенсіонер, який перерахував 21 тисячу гривень на лікування свого начебто знайомого. 

Як ідеться на фейсбук-сторінці Поліції Вінницької області, під виглядом банківських працівників та працівників Інтернет-магазинів шахраї продовжують видурювати гроші у довірливих людей.  

Так, днями невідома зловмисниця заволоділа понад 9 тисячами гривень у 43-річної вінничанки. Ще один 36-річний житель обласного центру переказав понад 5000 гривень за придбання пального відомої мережі за заниженою ціною. У результаті чоловік залишився без грошей та палива. Оголошення з привабливою пропозицією він знайшов у мережі Інтернет.

Нещодавно 80-річний пенсіонер, житель міста Вінниця, перерахував 21000 гривень на лікування начебто знайомого. Зловмисник, зловживаючи довірою, зателефонував до літнього чоловіка та повідомив, що потребує грошей на лікування. Потерпілий, не розібравшись з ким говорить насправді, переказав заощадження. 

З початку року до поліції надійшло понад 30 подібних повідомлень від вінничан. За кожним з фактів поліцією розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за що передбачено до 3-х років обмеження волі.

Працівники поліції нагадують вінничанам: якщо до вас телефонують незнайомі та намагаються дізнатися ваші реквізити банківських карток, персональні дані або повідомляють, що хтось з рідних потрапив у поліцію чи ДТП - одразу телефонуйте до поліції. 

Поділитися :