Новини

У Вінниці запрацював Центр Освіти Дорослих

19 лютого 2021, 15:36

У ньому навчатимуть освоювати сучасні технології, фінансові інструменти та правові і юридичні питання. 

Як інформують на сайті Вінницької міської ради, цільова група проєкту – доросле населення вінницької громади. Особлива увага буде приділятися людям перед пенсійного та пенсійного віку, внутрішньо переміщеним особам, учасникам та учасницям АТО/ООС, людям з інвалідністю та молодим мамам, що мають маленьких дітей. Навчання відбуватиметься за більш ніж 15 напрямками. Протягом 2021 року планується залучити до навчання та заходів понад 500 осіб.   

Проєкт реалізовується Громадською організацією "Центр Поділля-Соціум" у партнерстві з Вінницькою міською радою за підтримки DVV International в Україні та за сприяння Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

"Хочу сказати, що, коли ми вперше зустрілися і почали про це говорити, наш міський голова Сергій Моргунов зауважив, що такий центр потрібен територіальній громаді. У наш мобільний і глобальний час постійно потрібно навчатися. Ми всі пам’ятаємо, що навчатися ніколи не пізно. Ми вдячні усім партнерам. Хочу сказати, що цей проєкт ми будемо розширювати й на приєднаних територіях, а згодом – і на всю Вінниччину. Важливо, щоб наші громадяни відчували від цього користь та бачили результат", – сказала заступниця міського голови Галина Якубович.

Зауважимо, громадська організація "Центр Поділля-Соціум" в напрямку освіти дорослих працює 11 років. 60% опитаних планують навчатися в найближчі 12 місяців.

"Опитування ми презентували міському голові Сергію Моргунову, підписали Меморандум про співпрацю, і це стало нашою точкою відліку. Для нас це дуже важливий день, адже Центр Освіти Дорослих – це те, до чого ми рухалися, по суті, усі наші роки роботи. Я дякую усім нашим партнерам, які разом з нами працювали над створенням цього центру", – зазначила голова правління "Центр Поділля-Соціум" Анна Моргун.

Фото:Facebook/Вінницька міська рада

Поділитися :