Новини

У Вінниці затримали подружню пару, яка викрала та катувала чоловіка, вимагаючи повернути неіснуючий борг

3 листопада 2020, 12:20

36-річний чоловік та його 30-річна дружина протягом доби утримували 25-річного юнака у своєму підвалі. Його побили, забрали паспорт та цінні речі, вимагаючи повернути нібито вкрадені ним кошти. За це подружжю загрожує позбавлення волі терміном до 5 років.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 3 листопада вінницькі правоохоронці затримали подружжя, яке підозрюється в незаконному позбавленні волі 25-річного вінничанина. Потерпілого побили, погрожували пістолетом, одягнули на голову мішок та відвезли до свого будинку. Там його закрили у підвалі, де утримували протягом доби.

Про зникнення чоловіка правоохоронців повідомила його дружина. Жінка розповіла, що його викрали двоє невідомих. Виявилося, що це - подружня пара, у якої працював потерпілий. Подружжя звинуватило молодика в крадіжці 12 тисяч гривень. Чоловік відмовився віддавати неіснуючий борг. Як засвідчив потерпілий, його побили, а потім привезли додому, де забрали паспорт, мобільний телефон та телевізор, вимагаючи кошти.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, були підключені усі оперативні можливості, які дозволили вийти на підозрюваних. Затримали зловмисників, коли ті їхали в автомобілі середмістям Вінниці. До операції долучились бійці спецпідрозділу КОРД. Під час огляду автомобіля  поліцейські вилучили мішок, мотузку та металеву трубу. За місцем проживання зловмисників знайшли пістолет для відстрілу гумових куль та інші речові докази. 

Наразі 36-річний чоловік затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Готуються матеріали для оголошення йому про підозру у незаконному позбавленні волі та викраденні людини. Оцінка дій його 30-річної дружини буде надана в ході слідства.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 146 ч. 2 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Такий злочин карається  ув’язненням терміном до 5 років.

Поділитися :