Новини

У Вінниці затвердили програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2023 роки

9 жовтня 2020, 12:01

Документ передбачає покращення бізнес-клімату для підприємств, які вже працюють у місті та залучення нових інвесторів. 

Як розповів «Місту над Бугом» директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов мають бути створені комфортні умови для тих підприємств, які вже працюють у Вінниці та які планують тут працювати. З цією метою затверджено програму розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки. У документі зокрема йдеться про промоцію місцевого бізнесу, популяризацію культури підприємництва, розвиток бізнес-компетенцій, покращення бізнес-клімату. Очікується збільшення кількості суб’єктів малого і середнього підприємництва, створення нових об’єктів інфраструктури підтримки бізнесу, вихід вінницьких підприємців на нові ринки та збільшення обсягів експорту товарів та послуг МСП.

"Ми повинні однозначно зберегти і створювати максимально комфортні умови для розвитку і росту підприємств, які уже працюють в місті. Але однозначно ми не зупиняємося і ми працюємо над тим, щоб підприємства заходили до міста і надалі. Зокрема, основним таким інструментом, основним магнітом, через який ми намагаємося залучати підприємства у місто це є розвиток вінницького індустріального парку", зазначив Максим Мартьянов

Програму розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2021-2023 роки було розроблено спільно з експертами українсько-канадського проєкту «ПРОМІС: Партнерство для розвитку міст».

Підхід до реалізації Програми цілком відповідає Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці до 2030 року.

Поділитися :