Новини

У Вінниці затвердили Програму розвитку підприємництва на 2021-2023 роки

30 жовтня 2020, 15:05

У документі йдеться про шляхи посилення конкурентноспроможності вінницьких підприємств на державному та міжнародному рівнях.

Як повідомляє сайт міської ради, 30 жовтня на сесії депутати ухвалили Програму розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської ОТГ на 2021-2023 роки. Відповідно до документу, у Вінниці передбачається збільшення кількості малих і середніх підприємств та зростання обсягу експорту їхніх товарів та послуг. Програму розробили представники бізнес-спільноти міста та експерти місцевого й міжнародного рівня, зокрема - представники українсько-канадського проекту «ПРОМІС: Партнерство для розвитку міст».   

Сприяти розвитку малого та середнього бізнесу укладачі Програми планують завдяки проведенню навчальних тренінгів, розвитку соціального підприємництва та фінансовому стимулюванню. Так, протягом минулих років підприємці отримували часткову компенсацію відсотків за кредитами.  Унаслідок цього бізнесменти змогли залучити кредитів на суму 10 млн грн, а з міського бюджету їм було компенсовано майже 1 млн грн. Ці кошти підприємці витратили на закупівлю нового обладнання, сировини, розширення виробництва, створення нових робочих місць.

Додамо, у рамках Програми планується відкриття Центру підтримки підприємництва на базі інноваційно-технологічного парку "Кристал".

Фото - сайт Вінницької міської ради.

Поділитися :