Новини

У Вінниці завершують реконструкцію найстарішої школи-гімназії №2

27 листопада 2020, 14:16

Наразі у місті триває утеплення 4 шкіл та 5 дитячих садочків.

Як розповів радіо "Місто над Бугом" директор школи-гімназії №2 Вінницької міської ради Володимир Мріщук, наразі в навчальному закладі тривають роботи з термомодернізації. Окрім 2 гімназії, утеплюють ще 3 школи та 5 дитячих садочків. 

Роботи з реконструкції 2 гімназії, що на вулиці Соборній, розпочались у 2019 році. Уже замінили дощате перекриття горища, утеплили дах та покрили його металочерепицею. Цього року утеплили будівлю спортзалу. Також замінили старі вікна на енергоефективні. Наразі штукатурять фасад будівлі та реставрують двері, які збережуть свій первісний вигляд. У разі настання морозу ремонтні роботи припинять.

"Це ж ми чекали ось уже 2 роки. І 13 серпня цього року розпочались ремонтні роботи в нашому закладі. Перше, що почали робити, - це замінювати вікна. Виконали заміну віконних блоків в усіх початкових класах. Оскільки покрівля зроблена минулого року, спортзал утеплений вже - і покрівля, і стіни, а тут іде лише реставрація штукатурки. Оце всі роботи, і буде вже завершення ремонту", - зауважив Володимир Мріщук.

Школа-гімназія була збудована у 1900-1901 роках за проєктом архітектора Артинова як Міністерська жіноча гімназія. Тому цю пам'ятку архітектури ремонтують зі збереженням автентичного вигляду. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, утеплювати дитячі освітні заклади у Вінниці почали з 2015 року. З кожним роком оновлених садочків та шкіл у Вінниці більшає. Роботи з термомодернізації, які проводяться зараз, виконуються комплексно. В закладах утеплюють покрівлю, стіни, цоколь. Замінюють старі вікна та двері. Таким чином вінницькі школи і садочки стають сучасними та енергоефективними. Такі проєкти дозволяють забезпечити оптимальний температурний режим, який комфортний для дітей та важливий для збереження їхнього здоров'я.

Фото - сайт Вінницької міської ради.

Поділитися :