Новини

У вінницьких багатоповерхівках замінюють вікна на енергоощадні

28 березня 2023, 11:02

У Вінниці підвищують енергоощадність висоток за програмою співфінансування з міськрадою.  Наразі комунальники міняють вікна в під'їздах багатоквартирних будинків. З запланованих цьогоріч п’яти об'єктів – уже завершили роботи в одному будинку, роботи в чотирьох – на завершальному етапі.

Йдеться про будинки за адресами: вул. Київська, 106, вул. Д. Галицького, 16, вул. Київська, 60 та вул. Андрія Первозванного,30, - пишуть на сайті міськради. 

“Вікна по цих об’єктах уже встановлені, втім тут ще потрібно зробити відкоси, пофарбувати тощо. Думаю, що роботи по цих будинках завершать найближчим часом", – каже директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман.

Ще по одному будинку, а саме за адресою – вулиця Болгарська,11, за словами Романа Фурмана, наразі укладається договір з підрядною організацією.

“Загалом, заміна старих вікон на металопластикові дозволить зменшити втрати теплової енергії в цих будинках у зимовий період”, – зазначає очільник департаменту.

Усі роботи виконуються за програмою співфінансування з міською радою. Аби до неї  долучитися мешканці багатоквартирних будинків мають прийняти відповідне рішення на загальних зборах співвласників, після чого з протоколом зборів потрібно звертатися до управляючої компанії або до департаменту житлового господарства. Схожий порядок дій і випадку, якщо у будинку створене ОСББ.

Поділитися :