Новини

У вінницьких бібліотеках обирають «Кращого читача літа – 2022»

14 червня 2022, 11:38

Конкурс триватиме впродовж літа. Обиратимуть кращого читача не лише за кількістю відвідувань бібліотеки, а й за якістю засвоєння прочитаного.

Як повідомляє міська рада, на початку червня в бібліотеках Вінниці оголосили конкурс на звання «Кращий читач літа». Він триватиме протягом  канікул. До участі запрошуються діти від 6 до 15 років. Мета конкурсу - пожвавити читацьку активність та розвинути любов до книги.

«Лідер читання визначається не лише за кількістю відвідувань бібліотеки, а й за якістю засвоєння прочитаного. Тому потрібно бути готовими, що вибірково наш фахівець може поцікавитись сюжетом твору чи його головними героями», - зауважила в.о. директора ЗК «Вінницька централізована бібліотечна система» Тетяна Верещак.

Пані Тетяна додала, що по одному кращому читачу обиратимуть у всіх 24 бібліотеках-філіях. Конкурс триватиме до 31 серпня. Переможці отримають призи.

«На книголюбів чекають набори для творчості, канцелярія та інші цікаві та корисні подарунки, які стануть у пригоді під час нового навчального року», - каже Тетяна Верещак.

На початку канікул у бібліотеки записались понад 500 юних читачів. Серед них є й діти, які тимчасово оселилися на території Вінницької громади.

Поділитися :