Новини

У вінницьких "Прозорих офісах" запроваджують новий сервіс – шеринг документів

13 вересня 2021, 15:33

Відтепер при зверненні до адміністраторів ЦНАП не потрібно мати при собі паперових паспорта, картки платника податків тощо.

Як інформують на сайті міської ради, новий сервіс запроваджують спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Він дозволяє за згодою відвідувача підтверджувати дійсність цифрових документів та передавати їхні копії до інформаційних систем Вінницької міської ради. Відтепер для того, щоб замовити і отримати адміністративні послуги, потрібно мати мобільний телефон і встановлений у ньому застосунок "Дія".

Таким чином, при зверненні до адміністраторів ЦНАП не потрібно мати при собі паспорта громадянина України у формі ID-картки, картки платника податків, довідки тимчасово переміщеної особи та свідоцтва про народження.

"У Прозорих офісах міста можна оформити 44 онлайн-послуги. Найпопулярніші – реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, державна реєстрація юридичних осіб та ФОП, державна реєстрація нерухомого майна, отримання різноманітних довідок, обмін посвідчень водія тощо", – розповіла директорка департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук.

Поділитися :