Новини

У Вінницькій області поліція затримала п'яних зловмисників, які намагались викрасти документацію з виборчої дільниці

26 жовтня 2020, 16:33

Нападники звинуватили виборчу комісію у фальсифікаціях. Намагались відібрати у голови ДВК бюлетені та протоколи.

Начальник управління Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко, під час брифінгу, повідомив, що у Тульчинському районі Вінницької області двоє зловмисників напали на виборчу комісію вночі 26 жовтня.

Невідомі чоловіки приїхали на авто марки  Audi. Вони вистрибнули з автомобіля і почали погрожувати членам комісії. Нападники намагались відібрати у голови ДВК бюлетені та протоколи. При цьому членів комісії звинувачували у фальсифікаціях. На місці був працівник поліції, що супроводжував документацію. Правоохоронцю довелось застосувати табельну зброю та викликати підмогу.

На це нападники відреагували неадекватно і почали погрожувати вже поліцейському. Правоохоронці, що вчасно прибули на допомогу, затримали зловмисників та доставили до відділення. 

"Одна жінка яка серед цих трьох почала кричати, що вона є кандидаткою в депутати. Потім з’ясувалась, що вона не є кандидаткою. У них були якісь питання, що нібито на їх думку комісія працює не правильно, чинить якісь незаконні дії, вони є представниками однієї з політичних партій і вважали, що неправильно підраховуються голоси. Потім за ними приїхав вже кандидат від однієї із політичних партій, щоб їх забрати. Його діям зараз надається теж правова оцінка» - зауважив Іван Іщенко

Виявилось, що напад скоїли 25 – та 29-річні жителі села Нестерварка Тульчинського району. Раніше проблем з законом вони не мали, проте були у стані алкогольного сп'яніння, коли погрожували членам ДВК. Правова оцінка діям жінки буде надана в ході розслідування.   

Додамо, що до поліції у день голосування надійшло 143  повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Поділитися :