Новини

У вінницькій школі № 9 капітально відремонтують дах

24 вересня 2021, 15:18

На це з міського бюджету спрямували майже 3 млн грн.

Відповідне рішення підтримали депутати на сесії міської ради. Як розповіла "Місту над Бугом" директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, раніше в школі робили лише поточні роботи. І, оскільки будівля досить стара, виникла необхідність капітального ремонту даху. Завершити роботи планують вже до кінця цього року.

"Будівля школи нараховує понад трошки більше ніж 100 років і робилися ремонти, але вони не були капітальними, робилися ремонти поточні. Дійсно назріла така ситуація, коли потрібно замінити весь дах, завершення робіт планується до кінця цього року. Що планується зробити: там є шиферна покрівля, яка уже пропускає вологу, з часом вона зносилася, відбулися розходження шиферу. Зараз ми плануємо часткову заміну арок і балок на 40%, заміну шиферу на металочерепицю, влаштування жолобів та водостічних труб водовідведення. Дах досить великий, він нараховує більше 1600 квадратних метрів, і фірма, яка виграла тендер, з понеділка приступає до виконання робіт", – розповіла Оксана Яценко.

Нагадаємо, дев'ята чоловіча середня школа була створена у 1907 році для дітей з єврейських родин. До 1925 року школа знаходилась в одному з приміщень в "Мурах". На початку 1925 року школу перемістили до одноповерхових будівель на розі вулиць Коцюбинського та Нансена, де з 1907 року функціонувало чотирикласне училище. З 1955 року школа стає змішаною. У 1961-1963 роках  адміністрація школи домоглась прибудови до шкільного приміщення ще частини будинку на 400 навчальних місць. А в 1963-1965 роках було проведено реконструкцію старого приміщення і надбудову третього поверху. Сьогодні у закладі здобувають освіту понад 700 учнів. Педколектив нараховує понад 60 працівників.

Фото: Фейсбук/Школа №9 Вінниця

Поділитися :