Новини

У Вінницькому муніципальному притулку розпочали загальнодержавну вакцинацію тварин

5 жовтня 2020, 15:14

Вакцинація безпритульних та домашніх тварин у муніципальному притулку проводиться безкоштовно щоп'ятниці.  

Безпритульних тварин до притулку приносять волонтери. Також скористатись такою послугою можуть і вінничани, які тримають тварин вдома.  Вакцинують тварин щоп’ятниці  безкоштовно. Як зазначив  у  коментарі "Місту над Бугом" директор муніципального притулку Микола Похолюк це загальнодержавна вакцинація, яку потрібно проводити обов’язково.

«Вирішили для себе, як муніципальний притулок, тобто де у нас утримуються тварини, яких ми відловлюємо, вакцинуємо, стирилізуємо, обробляємо від паразитів. Прийняли ще таке рішення, щоп'ятниці ми проводимо безкоштовну вакцинацію з десятою до третьої години». - повідомив Микола Похолюк. 

Також директор муніципального притулку для тварин Микола Похолюк зазначив, що почастішали випадки звернень від вінничан з проханням взяти з притулку тварину. Каже, що зробити це нескладно. До того ж зараз у притулку будується зона адопції, яка  складається з приміщення та вигульного майданчика. Тут вінничани та гості нашого міста зможуть зустрітися та познайомитися ближче зі своїм майбутнім домашнім улюбленцем.

"На сьогоднішній день у нас іде стадія завершення будівництва, такої зони - адопції. Що таке зона адопції? Це буде територія, де кожна людина, вінничани, приїжджі гості, якщо забажають взяти собі тваринку, вони можуть прийти, подивитися, вибрати собі тварину і з нею поспілкуватися на певній території, поспостерігати за нею, як вона до них підходить, тобто як вона себе з ними поводить". - зазначив Микола Похолюк. 

Будівництва зони адопції – це  спільний проєкт співпраці Муніципалітету Вінниці та ТОВ «Чотири лапи Україна». Вінницький муніципальний притулок для тварин, фактично став центром адопціі в Україні. Ця  програма є частиною співпраці з Муніципалітетом Вінниці та ТОВ «Чотири лапи Україна» з 2019 року. Її метою є сприяння у покращенні умов тимчасового утримання собак в притулку, створені культури доброзичливого ставлення до тварин під час використання методу ВСВ (тобто відлов-стерилізація-випуск) та покращення обізнаності громади міста про можливість прилаштування тварини з притулку. 

Поділитися :