Новини

Упродовж минулої доби для посипання доріг у Вінниці використали понад 1200 тонн піщано-соляної суміші

14 січня 2021, 16:46

Запаси протиожеледної суміші становлять 80%.

Вінницька філія облавтодору підготувала 375 одиниць спеціалізованої техніки, яка готова вийти на автошляхи області для ліквідації наслідків сильних снігопадів та розчищення доріг. Про це повідомили в службі автомобільних доріг Вінницької області.

Як розповіла "Місту над Бугом" фахівець зі зв’язків з громадськістю Ніна Чернега, щодня позмінно на автомагістралях Вінниччини працюють півсотні одиниць спецтехніки. Як правило, дороги розчищають зранку, о 5-6 годині. В першу чергу розчищають дороги державного значення, щоб ними змогли проїхати рейсові автобуси і маршрутні таксі. Щодо запасів піщано-соляною сумішшю, то дорожники на 80 відсотків забезпечені нею. Лише впродовж минулої доби для посипання доріг було використано понад 1200 тонн піщано-соляної суміші.

"Основні роботи проводять десь з 4 ранку, тому що починає збільшуватись трафік і превентивно (навіть якщо дорога суха) посипають піщано-соляною сумішшю. Для того щоб коли піде сніг воно не розмерзалося, так як покриття холодне, мінусова температура і температура покриття самої дороги мінусова, тому крапелька водички - і вона стає відразу льодом. Для цього дороги посипають сумішшю, вода є солона, і вона вже не замерзає", - розповіла Ніна Чернега.

Під негоди водіїв просять дотримуватися швидкісного режиму та не маневрувати на дорозі. Перед виїздом бажано ретельно перевірити технічний стан свого транспортного засобу. 

"Просимо також планувати маршрути, враховуючи погодні умови і за можливості перенести дані поїздки на світлу пору доби. Також, якщо ви бачите дорожню техніку на дорогах, будь ласка, надавайте перевагу в русі дорожній техніці, тому що вони працюють для того, щоб ви їхали безпечно", - наголосила Ніна Чернега.

Поділитися :