Новини

В "Українській Стратегії Гройсмана" закликали не допустити підвищення цін на енергоносії для населення

12 січня 2021, 17:05

В офіційній заяві партія вимагає від Кабміну вжити невідкладних заходів щодо справедливого зниження цін на газ та відновити програму субсидій для родин, які потребують соціальної підтримки.

У офіційній заяві на сторінці політсили у Фейсбук висунуто вимоги до Кабінету Міністрів України:

  • Вжити невідкладних заходів щодо справедливого зниження цін на газ, оскільки Нафтогаз придбав його  дешевше ніж продає людям. 
  • Відновити масштабну програму субсидій для родин, які потребують соціальної підтримки.

У дописі також зазначається, що початок 2021 року розпочався для жителів Вінниччини з неприємного «сюрпризу» від центральної влади – з 1 січня для населення подорожчали вартість природного  газу, його розподілу  та транспортування, що потягне за собою підвищення цін на теплову енергію.

Окрім того, ціна на природний газ для населення Вінницької області в січні становитиме  майже 10 грн за кубометр, що є одним із найвищих тарифів на газ в Україні. Така ситуація -  неприпустима, адже платоспроможність населення значно знизилась,  відповідно,  підвищення тарифів на комунальні послуги призведе до зростання заборгованості в проплатах за комунальні послуги, - йдеться у заяві.

Відповідно в «Українській Стратегії Гройсмана» висловили  обурення таким різким та економічно необґрунтованим підвищенням цін на енергоносії, а рішення Уряду та НКРЕКП, які збільшують фінансовий тягар для населення, назвали несправедливими, непрофесійними та невчасними.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов також підтримав позицію партії «Українська стратегія Гройсмана». Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

За останні дні спілкуюсь з багатьма людьми і всі розмови про чергове підвищення тарифів для українців на енергоносії з 1 січня – в умовах тривалої економічної кризи в країні, ще й під час загальнонаціонального карантину це непосильне навантаження на людей. Позиція партії «Українська стратегія Гройсмана» і моя, як голови обласного осередку, чітка - Уряд має терміново вжити заходи щодо зниження цін на газ та подбати про захист українських родин через масштабну програму субсидій для населення, - йдеться у дописі Сергія Моргунова. 

Поділитися :