Новини

Вбили, щоб не повертати 40 000 доларів США: на Вінниччині розкрито резонансне вбивство. ВІДЕО

22 березня 2023, 09:26

На Вінниччині підозрювані вивезли тіло загиблого в лісосмугу між Калинівкою та Хмільником і закопали, а його автомобіль перефарбували та заховали в гаражі на Житомирщині. За таке їм загрожує довічне позбавлення волі.

Про це повідомляють у Нацполіції Вінниччини. 

Зазначається, що  над розкриттям особливо тяжкого злочину поліцейські працювали протягом місяця. 38-річний мешканець Хмільника зник ще 21 лютого разом зі своїм автомобілем.

 

Поліцейські перевіряли усі версії. Серед них основна – вбивство, оскільки в день зникнення чоловік зустрічався з двома жителями Уланівської територіальної громади, які заборгували йому гроші. З того часу потерпілого ніхто не бачив.

вбили, щоб не повертати 40 000 доларів сша: на вінниччині поліцейські розкрили резонансне вбивство7 березня зловмисників затримали.

Під процесуальним керівництвом Хмільницької окружної прокуратури слідчі районного відділу поліції повідомили їм про підозру в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, та незаконному заволодінні транспортним засобом. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу, - йдеться у повідомленні. 

Свою причетність до зникнення потерпілого 29-річний та 36-річний «боржники» категорично заперечували. Затримані надавали слідству покази, які нібито підтверджували їх алібі.

вбили, щоб не повертати 40 000 доларів сша: на вінниччині поліцейські розкрили резонансне вбивство

Поліцейські покази чоловіків спростували та отримали докази причетності останніх до вбивства. Також правоохоронці встановили місце перебування автомобіля вбитого. 20 березня тіло потерпілого відкопали в лісосмузі неподалік від Хмільника.

вбили, щоб не повертати 40 000 доларів сша: на вінниччині поліцейські розкрили резонансне вбивство

Зазначається, що затримані спланували вбивство заздалегідь.

Вони домовились з потерпілим про зустріч на своєму підприємстві, коли там не буде робітників. Зловмисники нанесли загиблому тілесні ушкодження несумісні з життям, після чого тіло вивезли за місто і закопали. Легковик потерпілого перефарбували та заховали на околиці Бердичева Житомирської області в орендованому гаражі.

За вчинення злочинів, передбачених п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України правопорушникам загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, - повідомляють правоохоронці. 

Поділитися :