Новини

Відбулась перша установча сесія Вінницької обласної ради 8 скликання 

20 листопада 2020, 17:34

Більшість в найвищому представницькому органі Вінницької області сформували депутати політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» - 40 депутатів.

Під час пленарного засідання 20 листопада, Територіальна виборча комісія оголосила депутатами обласної ради  84 представники  від шести політичних партій, про це йдеться на офіційному сайті ради.

Більшість в найвищому представницькому органі Вінницької області сформували депутати політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» - 40 депутатів. По 11 представників в обласній раді матимуть дві політичні сили - «Європейська солідарність» і »Батьківщина». Також в новому складі облради працюватимуть висуванці партій «Слуга народу», «За майбутнє» та Опозиційної платформи «За життя». Отримавши  посвідчення, новообрані депутати вшанували хвилиною  мовчання  Героїв Небесної Сотні та перейшли до затвердження регламенту роботи обласної ради на наступні п’ять років. Новий регламент роботи збільшить частоту сесійних засідань, тож депутатам обласної ради доведеться більше працювати. Наголосив депутат від Європейської Стратегії Гройсмана Владислав Скальський.

«Українська стратегія запропонувала своє бачення головних документів обласної ради. На наше переконання і з нашого практичного досвіду з Вінниці, це єдиний шлях до прагматичного та професійного результату. Цей регламент внесе більше конструктиву в обласну раду. Новий регламент підвищує вартість кожного сказаного і написаного слова. Підвищується контроль якості проєктів рішень, що виходять із постійних комісій та роль кожного депутат, що входить до їх складу. Нажаль, не кожен депутат, що сидить у цій залі потрапив сюди отримавши індивідуальний кредит довіри від виборців, а поділивши колективний результат політичної сили. Саме тому ми не створюємо комісії під голів комісії, але створюємо комісії для напрацювання якісних пропозицій для розгляду та підтримки у сесійній залі», - зазначив Владислав Скальський

Виборці Вінниччини вчергове висловили довіру 30 представникам територіальних громад, які були депутатами обласної Ради попередніх скликань. А це 35,7% з-поміж новообраних депутатів.  У Вінницькій обласній Раді 8 скликання депутати працюватимуть у складі шести фракцій: фракцію «УКРАЇНСЬКОЇ СТРАТЕГІЇ ГРОЙСМАНА» очолив  Олександр Хом’як, фракцію «ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СОЛІДАРНОСТІ» - Андрій Гижко,  «СЛУГИ НАРОДУ»- депутатка  Тетяна Каменщук, фракцію «ЗА МАЙБУТНЄ» –  Руслан Терещук, «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ» - Вадим Костюк, фракція «ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА» наразі визначається зі своїм керівником.

"Місцеві вибори дві тисячі двадцятого року показали наскільки важливі слова : спроможність, професіоналізм, практичний досвід, стратегічне мислення. Жителі Вінницької області віддали свої голоси за тих кого вони уповноважили виправляти помилки минулого, піклуватися про своє сьогодення і відповідно формувати майбутнє"-, додав Владислав Скальський. 

Після затвердження депутатських фракцій, головуючий на сесії, депутат Ігор Івасюк нагадав депутатам обласної Ради  про те, що кожен з них, згідно з  чинним  законодавством, повинен подати упродовж наступних 15-ти днів, тобто до 5 грудня, декларацію про майновий стан та доходи.  Після чого в роботі сесії  було оголошено перерву, під час якої депутати шляхом таємного голосування мали обрати нового голову облради.

Представники депутатських фракцій подали лише дві кандидатури. Це Вячеслав Соколов – представник Української Стратегії Гройсмана та Андрій Гижко – від Європейської Солідарності.

 

Поділитися :