Новини

Віддали життя за наше майбутнє: за минулий тиждень стало відомо про загибель 23-ох захисників з Вінниччини

2 січня 2024, 11:04

Протягом останнього тижня, з 25 по 31 грудня, стало відомо про загибель двадцяти трьох захисників з Вінниччини: Віталія Ігнатова, Олександра Гарбійчука, Сергія Малого, Віталія Черниша, Євгенія Солов’я, Андрія Сідорова, Володимира Любуні, Сергія Бойка, Володимира Грібанова, Юрія Сиротіна, Віталія Павлюка, Дмитра Гончарука, Юрія Новицького, Анатолія Тодорова, Миколи Кушти,  Павла Скородєлова, Сергія Дерена, Руслана Максімова, Олександра Вовка, Костянтина Бойка, Олега Фастівця, Юрія Голодриги та Олександра Березовського.

Гніванська міська рада повідомила про загибель Віталія Ігнатова. Захисник приєднався до лав ЗСУ 17 грудня 2022 року. Чоловік ніс службу на Донецькому напрямку. Під час боїв був контужений, але повноцінного лікування так і не отримав, продовживши захищати нашу державу. За високі досягнення у службі був нагороджений відзнакою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного «Золотий хрест». На жаль, життя Оборонця обірвалося 25 грудня 2023 року біля населеного пункту Діброва, що на Луганщині. 

Погребищенська громада повідомила про загибель Олександра Гарбійчука. Свій останній бій оборонець прийняв 24 грудня  в районі населеного пункту Опитне Донецької області. 

Гайсинська райдержадміністрація повідомила про загибель Сергія Малого. Захисник поліг у бою поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області.

Барська міська рада повідомила про загибель Віталія Черниша. Оборонець з червня 2022 року став на захист Батьківщини. Свій останній бій Захисник прийняв 27 грудня 2023 року на Донеччині.

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Євгенія Солов’я. Життя оборонця обірвалося 5 грудня в районі села Синьківка Харківської області під час запеклого бою із ворогом.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Андрія Сідорова. 19 січня 2023 року Оборонець був призваний до лав Збройних сил України. Спочатку воював у Миколаївській області, згодом проходив навчання у Німеччині. Протистояв ворогові у Дружківці, Краматорську, Костянтинівці та Кліщіївці під Бахмутом. Саме під Бахмутом і загинув 19 грудня 2023 року, виконуючи бойове завдання.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Володимира Любуні. Юний Захисник був штурмовиком батальйону спеціального призначення Національної Гвардії України «Донбас». Загинув 20 грудня під час виконання бойового завдання на Лимано-Куп’янському напрямку. Воїну було лише 20 років…

Ладижинська громада повідомила про загибель Сергія Бойка. Життя Оборонця обірвалося 21 грудня. 

Вапнярська громада повідомила про загибель Володимира Грібанова. Захисника мобілізували 6 квітня 2023 року. Воїн поліг у бою 21 грудня 2023 року в районі населеного пункту Діброва Луганської області.

Бершадський міський голова Сергій Драган повідомив про загибель Юрія Сиротіна. Життя 41-річного Оборонця обірвалося 21 грудня 2023 року в районі н.п. Кринки Херсонської області.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Віталія Павлюка. Оборонець вступив до лав ЗСУ 29 червня 2023 року. Своєю мужністю наближав Перемогу, але, на жаль, не дочекався її. Захисник загинув 22 грудня у Дніпровському госпіталі від поранень.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Дмитра Гончарука. Захисник у квітні 2023 року був мобілізований до лав ЗСУ. До останнього свого подиху він залишався вірним військовій присязі та Україні. Свій останній бій Оборонець прийняв на Бахмутському напрямку.

Барська міська рада повідомила про загибель Юрія Новицького. Довгий час Оборонець вважався безвісти зниклим. Воїн поліг 3 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області.

Тульчинська райдержадміністрація повідомила про загибель Анатолія Тодорова. Життя оборонця обірвалося 5 грудня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новопрокопівка Запорізької області.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Миколи Кушти. 3 січня 2023 р. Оборонця призвали до лав Збройний сил України. Воював в Авдіївці та під Бахмутом. Навесні отримав осколкове поранення в стегно, після лікування знову повернувся на фронт. Загинув під час виконання службових обов'язків поблизу населеного пункту Невельське Покровського району Донецької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Павла Скородєлова. Захисник приєднався до лав Збройних Сил восени минулого року. Пройшов навчання у Великобританій. Став морським піхотинцем. Разом із побратимами боронив країну на південному напрямку. 20 грудня героїчно загинув у бою поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області.

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Сергія Дерена. Життя Оборонця 23 грудня поблизу села Кліщіївка Донецькій області обірвав ворожий артобстріл. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Руслана Максімова та Олександра Вовка

Руслан Максімов став у стрій на початку повномасштабного вторгнення. Служив у Національній гвардії України. Брав участь у пекельних зіткненнях із ворогом на Донецькому, Запорізькому, Харківському напрямках. Загинув 24 грудня поблизу с. Новопокровське під час виконання бойового завдання.

Олександр Вовк до повномасштабного вторгнення працював каменярем, був люблячим чоловіком та батьком двох дітей – шістнадцятирічного сина та дворічної донечки. Пішов боронити Батьківщину за власним покликом. Поповнив лави ЗСУ у жовтні 2023 року. На жаль, 23 грудня життя воїна обірвав окупант.

Немирівська міська рада повідомила про загибель Костянтина Бойка. Свій останній бій Захисник прийняв 27 грудня поблизу н.п. Красногорівка Донецької області.

Оратівська громада повідомила про загибель Олега Фастівця. Захисник 28 грудня отримав пораненя, несумісні з життям. Від чого невдовзі поліг в районі населеного пункту Ямпіль Донецької області...

Сутисківська громада повідомила про загибель Юрія Голодриги. Життя оборонця обірвалося 28 грудня поблизу населеного пункту Калинівка Донецької області.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Олександра Березовського. Захисник з 2014-го воював у зоні АТО, де провів більше 1,5 року. Був учасником бойових дій, нагороджений грамотами, медалями за службу. Одразу після повномасштабного вторгнення 25 лютого 2022 року пішов добровольцем до Збройних Сил України. Воював в Ізюмі, Куп’янську, Чорнобилі. Останні 6 місяців був на Харківському напрямку. 29 грудня загинув у північній частині від населеного пункту Стариця Харківської області під час виконання бойового завдання, отримавши вогнепальні осколкові поранення, несумісні з життям.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять...

Поділитися :