Новини

Відзавтра оновлене відділення вінницького пологового будинку №1 прийматиме пацієнток

1 червня 2022, 13:54

Приміщення пологового повністю оновили -  від комунікацій до обладнання й інвентарю. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Зазначається, що у відділенні вінницького пологового будинку №1 нова операційна, бокс інтенсивної терапії та затишні палати для матусь.

Це «постковідне перетворення» Ще минулого року тут розташовувалось реанімаційне відділення для хворих на коронавірус. Тепер після капітального ремонту про майбутніх мам і їхніх малят дбатимуть у комфортних та сучасних умовах. І вже з завтрашнього дня прийматимуть пацієнток, - пише Сергій Моргунов. 

Зазначається, що після повернення до звичного режиму приміщення повністю оновили - від комунікацій до обладнання й інвентарю. Завдяки муніципальній підтримці з бюджету громади заклад заощадив кошти. Коштом цього і зробили ремонт.

На першому поверсі облаштували три пологові зали з ліжками-трансформерами, кардіомоніторами, дихальними апаратами для новонароджених.

Повністю змінили інтер’єр у палатах, які також мають власні санвузли. Відвели приміщення під зону очікування, де породіллі можуть спілкуватися з відвідувачами.

Окрім того, тепер тут є окрема палата інтенсивної терапії, а також операційна, яку оснастили необхідною апаратурою для допомоги і мамі, і дитинці. Загалом відділення розраховане на 15 ліжок.

А ще колектив закладу запровадив нову традицію. Кожну пацієнтку чекає приємний сюрприз – бебі-бокси з гігієнічними наборами для малят і мам. Медики кажуть, це звичний прояв турботи, але така увага особливо розчулює жінок-переселенок. З початку російського вторгнення у першому пологовому на світ з'явилося 355 немовлят, і 67 з них – у родинах, які втекли до Вінниці від бойових дій. Колектив піклується про кожну породіллю і теплі відгуки про заклад – тому свідчення, - йдеться в дописі. 

 

 

 

 

Поділитися :