Новини

Вінничан запрошують на обговорення Стратегії розвитку туризму до 2030 року

2 вересня 2020, 11:05

Обговорення проєкту Стратегії розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року розпочнеться у наступний понеділок, 7 вересня. Слухання розпочнеться о 18:30 у HUB «Місто змістів», що на вулиці Пушкіна, 11.


Про це повідомляє департамент маркетингу міста та туризму. Галузевий стратегічний документ, який визначить напрямок розвитку туризму у місті на найближчі 10 років, знаходиться на фінішній прямій. Над його створенням з липня 2019 року працювала робоча група у складі виконавчих органів Вінницької міської ради, експертів ПРОМІС, рестораторів, готельєрів, музейників, істориків, туроператорів, тощо. Всього до роботи долучилися близько 60 представників та представниць туристичної сфери міста. Вони працювали над розробкою SWOT-аналізу, візією, стратегічними напрямками, новими туристичними продуктами й проєктами. Також перелік проєктних ідей могли наповнювати самі вінничани й вінничанки у форматі відкритого збору та туристичного хакатону.

Відповідно до візії, визначеної у Стратегії, до 2030 року Вінниця повинна стати центром туризму у регіоні, з розвиненою мережею наземного та авіасполучення, зручною та безпечною туристичною інфраструктурою. Завдяки поліпшенню інвестиційного клімату, підвищенню рівня надання послуг та покращенню якості міського середовища проєкт розвитку міста передбачає забезпечення покращення умов життя містян, туристів та інвесторів. Ознайомитися з проєктом можна за цим посиланням. Окрім Стратегії розвитку туризму, на обговорення виноситься також Звіт про стратегічну екологічну оцінку.

З огляду на епідеміологічну ситуацію та карантинні обмеження участь у заході можлива лише за попередньою реєстрацією за телефоном 59-51-55 або за посиланням.
 
Стратегія розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року розроблена за підтримки проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Поділитися :