Новини

Вінничанам презентують виставку старовинних годинників

19 лютого 2021, 12:01

Відкриття виставки заплановане 21 лютого, о 12:21. 

Як інформують на фейсбук-сторінці Вінницького обласного краєзнавчого музею, містян запрошують на відкриття виставки "ЧАС ТА БУДЕННІ РЕЧІ: З ІСТОРІЇ ГОДИННИКІВ", що до 13 червня експонуватиметься в Академічній залі музею.

На відвідувачів чекатимуть інтерактивні моделі різних пристроїв для вимірювання часу, захопливий екскурс в історію винаходів та ідей і багато старовинних годинників. На виставці представлені речі з колекції Вінницького краєзнавчого музею, кав’ярні-музею "Пан Заваркінъ та Синъ", Центру історії Вінниці та волонтерів Наталії Пудайло та Ігоря Кірпічнікова.

"Одна доба – це багато чи мало? Що може трапитись за 24 години? Ваше серце здійснить близько 100 000 поштовхів. Астронавти на Міжнародній космічній станції побачать 16 сходів і заходів сонця. Близько 367 200 немовлят народиться на Землі. А приблизно 151 600 осіб помруть. Тож за 24 години і правда може статись дуже багато. Але чому саме за 24 години? Чому ми вимірюємо час саме так, а не інакше. І навіщо взагалі слідкувати за часом? Ми переконані, що така буденна річ, як годинник, зможе вас здивувати!" - зазначають організатори.

Нагадаємо, відкриття виставки відбудеться 21 лютого о 12:21.

Поділитися :