Новини

Вінничани готові надати свою нерухомість вимушеним переселенцям у рамках міської програми

4 квітня 2022, 21:17

Наразі формують базу, ведуть перемовини з власниками, вивчають умови в цих приміщеннях.

Вінничани, які погодились поселити внутрішньо переміщених осіб в свої квартири чи будинки, зможуть застрахувати житло безкоштовно. Про це на зустрічі з волонтерами міста розповів міський голова Сергій Моргунов. На зустріч зібралися представники майже 30 організацій Вінниці, щоб обговорити шляхи покращення спільної роботи. Тож міський голова наголосив, що важливо постійно актуалізувати потреби та швидко закривати їх наявними ресурсами. При цьому допомога має бути адресною і не дублюватись.

«Із територій, які сьогодні під окупацією і під активними військовими діями, люди будуть тікати, шукати мирного життя і це природно. Наше завдання цих людей прийняти належним чином. Ще хочу наголосити, що зараз спецслужби росії створюють провокації в західних областях України: спеціально створюють конфліктну ситуацію між внутрішньопереміщеними особами і місцевими. Вінничани повинні з розумінням ставитися до ситуації, в якій опинилися ці люди. Ми повинні бути толерантними і ні в якому разі не піддаватися на провокації. І це наша спільна робота», - розповів міський голова.

Також Сергій Моргунов подякував усім волонтерам.


Оперативні новини для вінничан у нашому Telegram - каналі https://t.me/mnb_vinn


«У нас ще є напрямки, де ми працюємо з різними міжнародними організаціями: ООН, Юнісеф, вчора були в мене швейцарці, окрема гуманітарна місія, яка теж хоче чимось допомогти. І вони запитують, які у нас потреби безпосередньо у Вінницькій області і куди ми будемо в разі отримання допомоги її направляти зовні або всередині Вінницького регіону. Ми цю ситуацію бачимо таким чином: ми створили колцентр, який відпрацьовує в межах тих контактів, які ми маємо на сьогодні. Долучилося кілька благодійних організацій. Ми б хотіли скоординувати наші зусилля по трьом напрямкам: перший – формування потреб і надання гуманітарної допомоги по потребам зареєстрованим внутрішньопереміщеним особам. І це не тільки продуктові набори чи засоби гігієни. Це отримання фінансової допомоги через органи соцзахисту у Вінниці і в кожній ТГ. Наприклад, якщо сьогодні ООН видає по 2 200 грн на кожну внутрішньопереміщену особу, наше завдання – дати можливість людям швидше отримати цю допомогу», - наголосив очільник Вінниці.

Читайте також:
Дев’ять компаній з гарячих точок, вже здійснили релокацію до Вінниці

Поділитися :