Новини

Вінничанин Анатолій Ордатій отримав "Медичний Оскар"

16 серпня 2021, 14:51

Анатолій Ордатій – полковник медичної служби, начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону.

Церемонія нагородження Відзнаками за професіоналізм і милосердя "Орден Святого Пантелеймона" і "Медаль Святого Пантелеймона" пройшла 9 серпня у Маріїнському палаці в Києві. Нагороди отримали 11 медичних працівників. Серед них – професіонали з великим досвідом і молоді амбітні медики, лікарі і медсестри, військові хірурги і педіатри, ті, хто рятує від коронавірусу і хто займається науковими дослідженнями.

Відповідно до вимог протягом року з-поміж сотень кандидатів було визначено 44 номінанти, серед яких обрали переможців на "Орден Святого Пантелеймона". Разом із орденом медики отримали і грошові сертифікати на суму 100 тис. грн. Так, "Найкращим лікарем" України став полковник медичної служби Анатолій Ордатій – начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, якого висунула на нагороду ГО "Українська асоціація військової медицини".  

"Стати медиком мене спонукала ситуація, яка виникла в сім'ї. Вона була пов'язана зі смертю дідуся. Стати саме хірургом вирішив після того, як отримав практичні навички, коли попав у свій рідний Ямпільський район вперше – у хірургічне відділення місцевої лікарні. І хірургам, які не всі є живі на сьогодні, я дуже вдячний: вони змогли знайти в мені оту жилку, запалити оту свічку, яку на сьогоднішній день несу", – розповів Анатолій Ордатій.

Фото: Фейсбук/Ямпільська районна газета "Ямпільські вісті"

На отримання нагороди претендували три десятки медиків та два заклади Вінниччини. Переможців визначали шляхом таємного голосування.

У номінації "Найкращий медичний працівник" переможницею визнали старшу медичну сестру хірургічного відділення №2 Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Галину Ніжньовську. Переможцем номінації "За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров'я" став начальник травматологічного відділення клініки ушкоджень Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону підполковник медичної служби Юрій Лазаренко. Директор Вінницького медичного коледжу імені академіка Д.К.Заболотного, доцент кафедри соціальної медицини та охорони здоров’я Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова Іван Андрієвський став переможцем у номінації "Взірець служіння суспільству".

Поділитися :