Новини

Вінничанин Олександр Яровий виборов титул чемпіона Європи з боксу

3 грудня 2020, 12:50

Окрім нього, золоті медалі в скарбничку укрїнської збірної додали 4 юних боксерів.

2 грудня у місті Софія (Болгарія) завершився Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів-2020. За підсумками фінальних двобоїв чемпіоном Європи в категорії 60 кг став вінничанин Олександр Яровий. Про це інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

У чемпіонаті взяли участь спортсмени з 19 країн Європи, Азії та Африки. Це змагання стало одним з найуспішніших в історії збірної України. Наші юніори завоювали у Болгарії 20 медалей різного ґатунку, серед них – 5 золотих, 4 срібні і 11 бронзових нагород. Це другий показник серед усіх країн-учасниць цьогорічних змагань. З незначним відривом наші спортсмени поступилися у медальному заліку команді Росії.

За кількістю завойованих медалей збірна України серед юніорів значно перевершила свої минулі досягнення. Зокрема, рік тому на юніорському Євро-2019 у Румунії в активі юних українців було 13 медалей (2 золоті, 3 срібні та 8 бронзових).

«Український бокс продовжує тримати дуже високу планку у всьому світі. І серед них - вінничани! Вітаємо тренерів та спортсменів, бажаємо перемог і надалі. Пишаємось нашим Олександром Яровим», - наголосив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Поділитися :