Новини

Вінничанин увійшов до складу національної збірної, що візьме участь у ралі класичних автомобілів в Монте-Карло

2 лютого 2021, 08:51

З пошиттям костюмів для усієї команди допоміг міський голова Сергій Моргунов.

Як повідомили на фейсбук-сторінці Вінницької міської ради, одним із членів української команди, яка представлятиме Україну на міжнародних змаганнях ретроавтомобілів у Монте-Карло, став вінничанин Андрій Аверчук. Перший етап змагань мав відбутися 31 січня, однак у зв’язку з пандемією COVID-19, змагання перенесли на невизначений термін.

Команда з України мала їхати на ЗАЗ "Запорожець". Зауважимо, це перша українська команда, яку допустили до участі в міжнародних змаганнях ретроавтомобілів у Монте-Карло за останні 110 років. Українці до змагань підготувалися, сплатили усі необхідні внески.  З пошиттям костюмів  збірній допоміг Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Для змагань спеціально пошили зимові костюми, із зображенням герба Вінниці.

"Ми довго вели перемовини, аби нас запросили. Основною вимогою є те, що усі автомобілі мають бути унікальними і до 1965 року випуску. Також ми хотіли, щоб вся команда була у зимових костюмах української олімпійської збірної. Я звернувся до Вінницького міського голови Сергія Моргунова, аби він нам допоміг із придбанням костюмів. Єдине прохання від Сергія Анатолійовича було те, щоб на костюмах був зображений герб Вінниці. Ми йому вдячні за підтримку, і сьогодні хочемо показати уже готові костюми", – розповів представник вінницького клубу "ЗАЗ Фенікс" Андрій Аверчук.

Фото: Facebook/Вінницька міська рада

Поділитися :