Новини

Вінниччина: обласний центр зайнятості сприяв працевлаштуванню понад 400 ветеранів АТО/ООС

21 січня 2021, 16:07

2 учасники бойових дій отримали одноразову допомогу для відкриття власної справи.  

За інформацією, оприлюдненою Інформагентством "АрміяInform", більшість ветеранів були працевлаштовані у сільському, лісовому й рибному господарствах, а також у переробній промисловості, державному управлінні та обороні й у сфері торгівлі. Залучали учасників бойових дій і до громадських та інших робіт тимчасового характеру. 33 учасники АТО (ООС) пройшли професійне навчання за направленням Державної служби зайнятості. 

Загалом у період карантинних обмежень за сприяння центру роботу отримали 407 ветеранів, зокрема 8 осіб з інвалідністю. Це становить приблизно четверту частину від загальної кількості зареєстрованих безробітних. Відповідно до цих показників Вінниччина посідає перше місце в Україні за кількістю працевлаштованих учасників бойових дій.  

"За даними Державної служби зайнятості, кількість безробітних в Україні за 9 місяців 2020 року, у порівнянні з 9 місяцями 2019 року, зросла на 182 тис. осіб і становила 1,6 млн осіб. Зростання рівня безробіття відбулося в усіх регіонах і серед громадян усіх вікових груп. Зрозуміло, що збільшилася кількість безробітних і серед ветеранів війни на Сході держави. У Вінницькій області, за даними обласного центру зайнятості, кількість офіційно зареєстрованих безробітних учасників бойових дій зросла на майже 500 осіб —з 1208 у 2019-му до 1 731 торік", - повідомила директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Поділитися :