Новини

Вінниччина представить свою продукцію на Міжнародному гастроярмарку

4 серпня 2021, 10:55

Ярмарок Foire Dijon проходитиме з 30 жовтня по 11 листопада у французькому місті Діжон. Виробників харчової продукції запрошують до участі.

Цьогорічний захід святкуватиме 100-річчя ярмарку. Окремі зали фестивального павільйону відводяться учасникам інших країн, які представляють гастронадбання своєї батьківщини. Цього року серед запрошених поряд з Італією, Індією, Канадою та Ірландією буде й Україна. Заступник міського голови Андрій Очеретний у коментарі “Місту над Бугом” зазначив, що вінницьким підприємцям, виробникам і майстрам є чим здивувати вибагливих французів - це і органічна продукція, і легендарні вінницькі смаколики та гастробренди, і чудові етновироби.

“Із самого початку виявили бажання взяти участь в гастроярмарку: гончарна майстерня “Етночари”, потім “Наливки зі Львова”, "Винний дім Гігінеішвілі", потім Ірина Олонічєва запропонувала вишиванки, тобто в них є розуміння, що вони хочуть повезти. Це ті, що одразу погодилися. Є чотири, які взяли паузу з точки зору фінансової спроможності і доцільності. Думають про те, щоб їхати “Villa Milk”, “Мед Поділля”, “Органік-Д”, - розповів заступник міського голови.

Також до участі запрошений український шеф-кухар, який буде готувати одразу на місці українські національні страви. Андрій Очеретний додає, що така участь дає можливість заявити про Україну як про привабливу етногастрономічну країну, представити наші локальні та регіональні продукти, які є конкурентоспроможними з європейськими аналогами.

“Тут головний лейтмотив всього: це сотий ювілейний гастроярмарок в Діжоні, один із найбільших у Франції. Тому питання цього ярмарку на особливому контролі міністерства закордонних справ Франції і за спрощеною процедурою можна пройти розмитнення - те, що займає більше часу. Тому ми сподіваємося, що якраз з українським органічним кластером ми дуже достойно представимо усе, що плануємо”, - сказав пан Андрій.

Додамо, що Вінниця почала налагоджувати системну співпрацю з Діжоном ще з 2019 року.

Для України це чудова нагода показати власний потенціал та визначити смаки французів. Тому Вінницька міська рада та міський голова Сергій Моргунов охоче нададуть організаційну підтримку усім учасникам від Вінниччини.

Щодо питань участі виробників харчової та іншої продукції можна звертатися до 15 серпня електронною поштою visitvinnytsia@gmail.com або телефоном 50-75-85 (у будні з 8:00 до 17:00).

Поділитися :