Новини

Вінницька міська клінічна лікарня №3 з середи прийматиме хворих на COVID-19

14 вересня 2020, 14:37

Вже з середини тижня відділення третьої міській лікарні прийматиме пацієнтів з COVID-19.  Для них там розгорнуть 30 додаткових ліжкомісць.     

Як повідомила "Місту над Бугом" заступниця начальника міського департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова,  відділення запрацює одразу, як надійде дозвіл від Держпродспоживслужби. За словами лікарки, тільки за вихідні у Вінниці зареєстрували 43 нових  випадки  інфікування  на коронавірус.

Вінницькі лікарні  завантажені "ковідними" пацієнтами, тому упродовж останніх трьох діб хворих везли на лікування до опорних лікарень в  Козятині, Бару і Шаргороді. Зокрема по чотири вінничанина з діагнозом коронавірус й досі лікуються в Бару та Шаргороді, - зазначила Світлана Стефанкова.

Водночас на сайті Вінницької міської ради зазначається, що станом на 13 вересня у місті продовжують хворіти 658 пацієнтів. 606 людей (92%) лікуються амбулаторно. 52 особи або 8% з підтвердженим коронавірусом – перебувають на стаціонарному лікуванні.

Зокрема у Міській клінічній лікарні №1  хворих на коронавірус - 33 пацієнти. У Вінницькій центральній районній клінічній лікарні (ЦРКЛ) перебуває 6 хворих, дитячій інфекційній лікарні (ДІЛ) – 3 хворих,  ВМЦ – 1 хворий, Шаргородська ЦРЛ – 4 хворих, Барська ЦРЛ – 4 хворих. За словами директора департаменту охорони здоров’я міської ради Олександра Шиша, наразі завантаженість ліжок пацієнтами з підтвердженим коронавірусом складає 49%. Якщо рахувати хворих та тих, хто має підозру, цей показник складає 77%.

Щодо охоплення населення тестуванням ПЛР та ІФА, у нас цей показник завжди високий і зараз складає 665 тестувань на 100 тисяч населення. Якщо говорити про захворюваність на COVID за 14 днів на сто тисяч населення, то у Вінниці він складає 119 випадків», – каже Олександр Шиш.

 

Поділитися :